HABERDENİZLİ.COM

Denizli  tarih boyunca 2 önemli savaş sahnesine tanıklık etti. Bunlar Kazıkbeli ve Miryokefolon Savaşları. 1147 yılında yaşanan Kazıkbeli Savaşı 2’inci Haçlı seferi sırasında yaşanıyor. Anadolu’ya giren Haçlılar, en kestirme yol gördüklerinden Denizli’den Antalya’ya Hamit Ovası’ndan geçerek gitmek isterler. Haçlıları, Selçuklu uç birliklerinden Avşarlar, Hamit Ovası’nın tabii giriş kapılarından olan bugünkü Cankurtaran’da karşılarlar. Kazıkbeli Savaşı denen bu savaşta Haçlılar perişan edilir.  

869 yıl önce gerçekleşen zaferin anma etkinlikleri savaşın yaşandığı Cankurtaran Milli parkında gerçekleşecek. Anma etkinliklerinin tanıtımı içn bir basın toplantısı düzenleyen Denizi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli tarihinde geçmişte ne varsa, bunu bilinir hale getirmemiz gerekiyor. Bunları doğru bir şekilde geleceğe aktarmamız gerekiyor. Bunları yok sayarsak bunun vebali bizim üzerimizde olur. Bizler ecdadımızın kanıyla, canıyla verdiği mücadeleleri hiçbir zaman unutmamız gerekiyor.  Onları örnek alarak da Denizli’yi daha ileriye taşımaya gayret sarf etmemiz gerekiyor.” dedi.

Kazıkbeli Savaşı Anma etkinlikleri yarın BDenizli Büyükşehir Belediyesinde başlayacak. 8 Ekim Pazar günü ise  savaşın yaşandığı yer olan Cankurtaran Milli Parkında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.