İzmir'de çeşitli motosiklet kulüplerine üye 70 motorcu, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıldönümünde Motorize Afet Timi Derneği'ni (MAT) tanıtmak ve Hakkari'deki terör saldırısında kaybedilen 12 şehidimizi anmak için bir araya geldi.
Motorcular, Alsancak semti Gündoğdu Meydanı'nda toplandı. MAT İzmir Şube Başkanı Ersal Öğuzalp Karatay, derneğin 2 yıl önce kurulduğunu, amacının doğal afet ve benzeri durumlarda meydana gelebilecek yardım talepleri doğrultusunda, tüm bilgi, birikim, beceri ve donanımı ile talepleri karşılamak olduğunu söyledi. Karatay, "Motorize Afet Timi, 2 yıl önce depremin en çok zarar verdiği Yalova'da kurulduktan sonra kısa sürede yurdun çeşitli illerinde şube açtı. Biz MAT olarak, doğal afetlerde ve benzeri her durumda gelebilecek yardım talepleri doğrultusunda, tüm bilgi, birikim, beceri ve donanım ile talepleri karşılayacağız. Bu dernek gönüllülerden kurulmuştur. Biz, olası bir afetin ilk dakikalarında afet yönetim merkezinde toplanarak, ulaşım ve lojistik destek sorununu çözmeyi amaçlıyoruz. İlk yardım, enkaz arama - kurtarma, yangına müdahale ve kurtarma eğitimlerini alarak sorunlara müdehale edeceğiz" dedi.
Basın açıklamasının ardından 12 şehit için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Motorcular daha sonra motosikletlerine binerek İnciraltı'na kadar toplu sürüş gerçekleştirdi. CİHAN