Tekkeköy Kaplıcaları

 Denizli tekkekoy kaplicalari denizli
Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı olan Tekke Köyü, sahip olduğu kaplıca sularıyla yıl içerisinde birçok turistin ilgisini çekmektedir. Tekkeköy Kaplıcası’nın bulunduğu nokta Sarayköy ilçesine yaklaşık 20 kilometrelik bir uzaklıkta yer alıyor. Ulaşım açısından çok fazla zorlamayan kaplıca bölgesinde Roma döneminden kalma hamam, soyunma yeri ve havuz bulunuyor. Kaplıca suyunun deri, romatizma, idrar yolu ve kadın hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. 


Servergazi Türbesi

Denizli servergazi türbesi

Denizli’nin Merkez ilçesinde bulunan Servergazi Türbesi Yeşilköy yakınlarında yer alır. 
1210 yılında Denizli’nin fethedildiği zamanlarda şehit olan Selçuklu komutanı Servergazi’nin inşa ettirdiği bilinir. Türbenin mimarisi günümüzde orijinal yapısını korumaktadır.


Akhan Kervansarayı

Denizli akhan kervansarayı
Akhan Kervansarayı, şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunmakta. 13. yüzyılla tarihlendirilen Akhan Kervansarayı, Selçuk Devleti komutanlarından Kara Sungur’un isteği üzerine inşa edilmiştir.


Keloğlan Mağarası

Denizli keloğlan mağarası

1970 yılında keşfedilen fakat birkaç yıl gibi yakın bir zamanda turizme açılan Keloğlan Mağarası Denizli’nin Acıpayam ilçesindeki Dodurgalar Kasabası’nda yer alıyor. 


Denizli Ufo Müzesi

Denizli ufo müzesi


İlk olarak 2002 yılında İstanbul’da açılan Ufo Müzesi, 2005 yılında Denizli’ye taşımıştır. Denizli Ufo Müzesi  olarak anılmaya başlamış ve şehrin turizmini daha fazla geliştirmek amaçlanmıştır. Müze, Denizli’nin merkezi  gümüşler mevkiinde yer almaktadır.


Honaz Dağı Milli Parkı

Denizli honaz  dağı milli parkı

Denizli’nin Honaz ilçesinde bulunan milli park, Ege bölgesinin en yüksek noktasıdır. Honaz Dağı Milli Parkı, bitki örtüsü bakımında oldukça zengindir. 
Denizli tatilinizde Honaz Dağı Milli Parkı’nı ziyaret ederek bol oksijenli hava eşliğinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Colossae Antik Kenti

Denizli colossea antik kenti

Denizli’nin Honaz ilçesinde bulunan Colossae Antik Kenti, il merkezine 25 kilometre uzaklıkta olup, ilçe merkezine 2 kilometrelik bir mesafede yer almaktadır.
Denizli’nin tarihi zenginliklerinin içinde olan Colossae Antik Kenti, tatiliniz esnasında görmenizi önerdiğimiz yerlerden sadece bir tanesidir.

Sarayköy Kaplıcaları

Denizli sarayköy kaplıcaları


Denizli, hem kaplıcaları hem doğal güzellikleri hem de tarihi kalıntılarıyla yıl içerisinde birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır.
 Birçok hastalıklara iyi gelen termal sular, sizlere en keyifli tedavi sürecini de sunmayı unutmayacak. Sarayköy Kaplıcaları, karmaşadan uzak bir tatilin kapılarını açarken, bölgedeki termal oteller günlerinizin keyifle geçmesini sağlayacak. 


İncilipınar Parkı

Denizli incilipınar parkı
Daha önceden terk edilmiş ve harap halde olan Denizli’deki İncilipınar, belediye çalışmalarıyla büyük bir park ve dinlenme alanıdır.  
Denizli’nin en çok tercih edilen dinlenme ve oyun alanı olan İncilipınar Parkı, yeşillikler arasında  huzur veren atmosferiyle, gelen her misafirine keyifli anlar yaşatıyor. 


Yeşildere Şelalesi

Denizli yeşildere şelalesi

Son zamanlarda fazlasıyla rağbet gören Yeşildere Şelalesi, Denizli tatilinizde kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biridir. Pamukkale’ye doğru giderken Koru Köprüsü’nü geri bıraktığınız sırada Irganlı sapağına girerek bu yol üzerinden devam ettiğinizde, önce Sakızcılar Köyü’nü daha sonra Ağlayan Kaya’yı ve ardından büyüleyici Yeşildere Şelalesi’ni göreceksiniz. 55 metrelik bir yüksekliğe sahiptir şelale ve sularını yukarıdan düşerken doğayı yıkar adeta.


Tripolis Antik Kenti

Denizli tripolis antik kenti
Denizli-Buldan’ın tarihi alanlarından biri olan Tripolis Antik Kenti, döneminde önemli bir yerleşim yeridir.
Tripolis’te bulunan tiyatro, Tripolis hamamı, Tripolis şehir binası, kale ve surlar, nekropol kalıntıları sizi tarihte bir yolculuğa çıkaracak. Diğer bir adı Apollonia olan Tripolis, aynı zamanda birçok deprem ve savaş görmüş olmasına rağmen bıraktığı kalıntılarla varlığını hala korumaya devam etmektedir. 

Tabea Antik Kenti

Denizli tabea antik kenti
Eski bir yerleşim yeri olan Tabea Antik Kenti, günümüzde çok merak edilen ve kazı çalışmalarının durmadan devam ettiği tarihi bir yerleşim alanıdır.
Tabea Antik Kenti Denizli’nin Kale ilçesinde bulunup, köklü tarihinin altında her geçen gün yeni kalıntıları gün yüzüne çıkartılıyor. Doğal bir kale görünümünde olan kent, Denizli-Muğla karayolunun 78 kilometre uzaklığında bulunur.


Kaklık Mağarası

Denizli kaklık mağarası

Denizli’nin doğal güzelliklerinden olan Kaklık Mağarası Honaz ilçesinin sınırlarında bulunmaktadır.
Kendine özgü yapısı olan Kaklık Mağarası’nın içerisinde büyük bir traverten bulunmaktadır. Aynı zamanda mağaranın içerisinde bulunan kükürtlü suların cilde iyi geldiği bilinmektedir


Karahayıt Kaplıcaları

Denizli karahayıt kaplıcaları

Denizli Pamukkale’deki termal kaplıcasının bir uzantısı olan Karahayıt Kaplıcaları, Karahayıt kasabasında bulunmaktadır.
Hem sağlık hem tatil diyorsanız Karahayıt Kaplıcaları tam da istediğiniz bir nokta. Aynı zamanda içme suyu olarak da kullanılabilen Karahayıt Kaplıcaları sindirim sistemi, mide, bağırsak, karaciğer, safra yolları ve birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir.


Ağlayan Kaya Şelalesi

Denizli ağlayan kaya şelalesi

Denizli’de bulunan Ağlayan Kaya Şelalesi, Sakızcılar Şelalesi olarak da bilinmektedir. Eşsiz bir görüntüsü olan ve 30 metre yükseklikten akan şelaleye Ağlayan Kaya’ya Pamukkale yolundan ya da Çal ilçesi üzerinden gidilmesi mümkündür.

Güney Şelalesi

Denizli güney şelalesi
Denizli’nin Güney ilçesinde bulunan Güney Şelalesi, il merkezine 70 kilometre uzaklıkta gizlenmiş gizli bir cennet bahçesi…
Doğal bir görüntüsü olan ve doğanın en güzel yüzünü gözler önüne seren Güney Şelalesi aynı zamanda birinci derecede SİT alanıdır. 20 metre yükseklikten dökülen suları küçük bir kızın yüzündeki nazlı gülümseyişi anımsatıyor.

Laodikya Antik Kenti

Denizli laodikya antik kenti

Denizli Pamukkale’de bulunan Laodikya Antik Kenti, kurulduğu dönemlerde Batı Anadolu’nun en büyük ticaret ve finans merkezi konumundaydı.
Bir finans merkezi olmanın yanı sıra moda ve tekstil merkezi konumunda olan Laodikya Antik Kenti, ekonomik olarak döneminin en güçlü kentlerindendi  Helenistik dönemde Suriye kralı Antiochus tarafından karısı için kurulan şehirdir ve adını da kralın karısından almıştır.


Pamukkale Travertenleri

Denizli Pamukkale Travertenleri

Denizli'bir ilçesi olan Pamukkale, travertenleri ile turizm açısından büyük bir öneme sahiptir.
Akan sulardan kalan karbonat mineralleri ve kent kaplıcalarını kapsayan Pamukkale Travertenleri, Menderes Nehri’nde bulunmaktadır.
Hem Türkiye’nin hem de Denizli’nin sembolü durumda olan bu doğal alanda çıkan su kaynaklarının içindeki karbondioksitin uçması ve su içerisindeki kalkerin çökmesi ile kristalleşmiş olan travertenler, mucizevi bir güzelliği sahiptir. Bu eşsiz, doğal ve pamuk tarlasını andıran alan aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır. Türkiye’nin Ziyaret edilesi yerlerinden olan Pamukkale Travertenleri, en beyaz haliyle sizi şaşırtmayı bekliyor. 


Çivril Işıklı Gölü 

Denizli çivril ışıklı gölü

Çivril’e bağlı Işıklı Gölü, hem su kuşlarının üreme alanı, hem bir balık çiftliği, hem sulama alanında kullanılan bir tatlı su kaynağı hem de Denizlililer için alternatif bir pazar kaçamağı yeridir.