Türkiye’nin ilk ve tek yerli işitme cihazları üreticisi Si-Ser  İşitme Cihazları Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) ile protokol imzaladı. Bu protokol ile DGC üyeleri ve aileleri ücretsiz işitme testine katılabilecek. Eğer bu testlerin sonundan işitme cihazı ihtiyacı olursa fiyatlarda yüzde 30 bir indirim uygulanacak. 

Protokol sırasında Firmanın ürünleri hakkında bilgiler veren Si-Ser İşitme Cihazları Bölge Eğitim Sorumlusu Oğuz Kağan Çiftçi, yeni geliştirilen cihazlarla işitme engelinin tamamen ortadan kalktığını vurguladı. Duyu kaybı yaşayan kişilerin mutlaka iştie testine tabi tutulmaları gerektiğinin altını çizen Çiftçi,  “çok fazla işitime cihazı çeşidimiz var. Yapılan bu testler sonucunda kişiye özel olarak hangi cihazı kullanacağına karar veriliyor.” dedi.

Doğuştan işitme engelliler de artık duyuyor

Firmanın yeni geliştirdiği bir teknolojiden bahseden Çiftçi, “bu cihaz en güçlü cihazdan daha güçlü bir cihaz.  Nano teknoliyle üretilen bu cihaz doğuştan işitme kaybı yaşayan bireylerde işitmeyi normal seviyelere taşıyor.” ifadelerini kullandı.