Denizli’de FETÖ/PDY’nin finans ayağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 39’u tutuklu, 67 sanık iş adamının yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün devam ediyor.  EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde bulunan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları alındı. 

Bugünkü duruşmada şuana kadar Abdullah Asım Coşkun, İshak Kalkan, Mesut Gören, Hüdayi Etiler hakim karşısında savunma yaptı.

Örgüte maddi destek olma suçundan hakkında iddianame hazırlanan İşadamı Abdullah Asım Coşkun bugün hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Coşkun savunmasında, “2012 yılında sosyal sorumluluk gereği Zirve derneğine başkanlık ettim. Başkanlığım kısa sürdü. Ardından da dernek faaliyetlerine katılmadım. İddia edildiği gibi derneğe herhangi bir maddi kaynak sağlamadım. Cemaat toplantılarına katılmadım. Onlar adına para toplamadım” dedi.

Aramalarda evinde çıkan 1 dolarların örgütle bir alakası olmadığını söyleyen Coşkun, “İşyerimde çalışanlar bilir, kasadaki cüzdanımda, gittiğim ülkelerden aldığım paralarla ilgili bir kolleksiyon vardır. Evde bulunan 1 doları ise amcası çocuğuma bayram harçlığı olarak verdi.  İşyerinde çıkan 3 adet  1 dolar ise personelim tarafından alışveriş sonrası alınmıştır. Yine kasamda bulunan 6 bin dolar paranın arasından çıkmıştır. Benim örgütle alakam yok. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Emlakçılık Yaptım İflas Ettim

Tutuklu sanıklardan Turem Emlak sahibi İshak Kalkan da diğer sanıklar gibi suçlamaları reddetti. Kalkan, "2004 yılında başladığım başladığım emlakçılık sektöründe iflas ettim. Bu süreçte 800 bin tl borcum oldu. Hakkımda icra takibi vardı hapse girdim. 2013 yılında alacaklılardan biri ittirdi. Uzun süre tedavi gördüm. Olaylardan sonra Kahraman Maraş'a halamın yanına gittim. 2015 yılında emekli oldum. İşini kaybetmiş birinin örgüte finansal destek sağlaması mümkün değildir. Ben karnımı doyurmakta zorlanıyorum. Tanık Emre K. rakibimdir. Onun için şikayet etmiş olabilir." dedi.

12 Gazete Alıyordum

Gazete aldınız mı sorusuna Kalkan, "Emlakçılık yaptığım zaman 12 gazete alırdım. İçinde mesleğimle ilgili ilanlar olduğu için gazeteleri takip ediyordum. Aboneliğim olmadı." dedi.