HABERDENİZLİ.COM

Merkezefendi İlçe İnsan Hakları Kurulu toplantısını Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü başkanlığında gerçekleştirildi. Siyasi partilerin temsilcileriyle, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan kurul, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve ilçe sınırları içerisinde bulunan insan hakları şikayet kutularından çıkan mektupları değerlendirdi. 

Toplantıda konuşan Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle orta ve lise düzeyindeki okullarda şiir ve kompozisyon yarışmaların yapılacağını söyledi. Kaymakam Görücü, ilçe sınırları içerisinde bulunan insan hakları şikayet kutularından da insan hakları konusunda her hangi bir şikayetin çıkmadığını belirtti. Görücü, şikayet kutularından genel olarak teşekkür ve önerileri içeren mektupların çıktığın söyledi. 

Toplantı sonunda ilçe sınırları içerisinde bulunan Polis Merkez Amirliklerinde bulunan nezarethanelerin denetimi için bir komisyon oluşturuldu. Alınan karar ile komisyonda yer alan MHP İl Kadın Kolları Başkanı Sıdıka Esra İnce, CHP Merkezefendi İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Çon ve AK Parti Merkezefendi İlçe Başkan Yardımcısı Ekrem Başer, ilçe sınırları içerisinde bulunan Polis Merkez Amirliklerinin nezarethanelerini denetleyerek rapor hazırlayacak ve kurul üyelerine sunacak. 

Kaynak: Hizmet Gazetesi