Türkiye Büyük Millet Meclisinde oluşturulan FETÖ/PDY 15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonu tanıkları dinleyeceği ilk toplantısınıbugün saat 14.00’de gerçekleştirecek.
 
Komisyon Başkanı Burdur Milletvekili Reşat Petek’in imzalı yazısıyla komisyona davet edilen ve ilk tanık olarak dinlenecek olan Denizli Milletvekili Şahin Tin, darbe gecesine ilişkin bilgi ve belgelerden oluşan bir dosya hazırladığını, sözlü sunumuyla birlikte komisyona teslim edeceğini söyledi. Şahin Tin, hain kalkışmanın ilk dakikalarıyla birlikte darbeye karşı, Denizli’de halk direnişini organize etmek için delikliçınar meydanınageldiğini hatırlatarak, “Hain kalkışmayı haber alır almaz, soluğu kentin merkezi olan Denizli Belediyesi önünde aldık. İlk etapta bir avuç insandık. Sayın Cumhurbaşkanımızın halkımızı meydanlara çağıran açıklamasının ardından yüzler, binler ve sonrasında ülke genelinde milyonlara ulaştık. Çok şükür ki bu ihanet bertaraf edildi. Artık hesap zamanı. Bunun için de milletin bağrından çıkan halk iradesinin tecelli makamı TBMM bünyesinde 15 Temmuz Darbeyi araştırma komisyonu kuruldu. Hepinizin malumu olduğu gibi Denizli 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde hayati bir sorumluluğu yerine getirdi. Ankara ve İstanbul’daki darbecilere destek vermek için Çardak havalimanına doğru yola çıkan askeri birlikler şahsımın, bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımızın ‘gün bugündür’ çağrılarına kayıtsız kalmayan kahraman ve cesur Denizli halkı tarafından engellenmiştir. Bu olaydan hareketle Denizli insanının kahramanlığının hainlerin emellerine ulaşmasının engellenmesi noktasında önemli bir dönüm noktası olduğu aşikârdır. Komisyona ilk davet edilen kişi olmamın vekili olmaktan onur duyduğum Denizli halkının o karanlık geceyi aydınlatan duruşunun karşılığı olduğunu değerlendiriyorum” dedi.
 
"Darbe Girişiminin Ben de Mağduruyum”
 
Darbe girişimi ve sonrasında Denizli yerelinde birçok bilgi ve belge elde etme imkânı bulduğunu vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, “Kamuoyunun da bildiği üzere milletin vekili olarak mağdur sıfatıyla FETÖ/PDY ve elebaşı hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştum. Bu yönüyle de komisyona vereceğim bilgi ve belgelerin yürütülen incelemeye katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Çünkü bu milletin bir ferdi olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ben de bir mağduruyum” dedi.