Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre Ege Bölgesi genelinde kuvvetli rüzgarla birlikte sıcaklıklarda 6 ila 8 derece düşüş bekleniyor.
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Ege bölgesi geneli için uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, "Bugün akşam saatlerinden itibaren, rüzgarın kuvvetlenerek kuzeydoğudan saatte 40 ila 50 kilometre hızla eseceği ve 04 Eylül 2013 Cuma günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği; bununla beraber hava sıcaklıklarının 6 ila 8 derece azalacağı tahmin edilmektedir. Yarından itibaren 05 Eylül 2013 Cumartesi gününe kadar, bölge genelinde gündüz sıcaklıklarının 17 ila 19, gece sıcaklıklarının ise 5 ila 8 derece aralığında kaydedileceği beklenmektedir." denildi. Kuzey Ege açıklarında cuma günü fırtına beklenildiği ifade edilen yazıda, "Ege Denizinde beklenen fırtına ve bölgemiz genelinde beklenen kuvvetli poyraz ile hava sıcaklıklarında beklenen ani düşüşe karşı tüm ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." şeklinde kaydedildi.
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, çiftçiler için de don uyarısında bulundu. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü İç Ege'de don beklenildiği söylenen yazıda, "Balıkesir’in ve Manisa’nın doğusu ile İzmir’in doğu kesimlerinin yükseklerinde hafif şiddette zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." denildi.