Denizli Belediyesi, haşereyle mücadele çalışmalarını yılın tamamına yayarak tahliye kanalları göletler ve men holleri ilaçlamaya başladı. 
Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, konut dışı alanlarda haşere üreme alanlarını hedef alarak kış dönemi ilaçlama çalışmalarına başladı.Tahliye kanalları ve göletleri hedef alan biyolojik larvasit uygulaması ile sivrisineklerin üremesinin önleneceği belirtildi. Başlatılan larvasit mücadelesini yaz aylarında daha etkin kılmak için haşere ve sinekle mücadelede görev yapan 7 ekibin, kış döneminde de periyodik ilaçlama çalışmalarını sürdürecekleri ifade edildi. 
Sağlık İşleri Müdürü Dr. Özcan Karet, insan ve çevre sağlığının sürekliliği ve korunmasına büyük önem verdiklerini kaydetti. Denizli Belediyesi'nin kış ayları boyunca kapalı ve sulak alanlarda sürdürülen haşere mücadele çalışmalarının havaların ısınmasıyla birlikte açık alanlarda yoğunlaştırılacağını ifade eden Karet, "12 ay boyunca sürdürülen haşere mücadele çalışmaları kapsamında, kış aylarında özelikle kapalı ve sulak alanlarda larva mücadelesi yapılıyor. Denizli’de kış ayları için potansiyel üreme alanı olarak, fosseptik, PTT menholü, sulu bodrumlar, kanal kapakları, ızgaralar ve sivrisineklerin üreme ortamı oluşturabileceği alanlar belirlenerek haritalandırıldı. Görevli ekiplerle kış aylarında, tespit edilen bu noktaların tümünde larva mücadelesi için periyodik olarak ilaçlama yapıyoruz. Denizli’yi sineksiz bir yaza hazırlıyoruz. Kış mücadelesinin ardından havaların ısınmasıyla birlikte açık ve sulak alanlar ile sivrisineklerin üremesine elverişli tüm alanlarda ilaçlama yapılacak. Yıl boyunca sürdürülen bu çalışmalar sadece sivrisinek için değil, fare, böcek, karasinek gibi haşereler için de yapılıyor" dedi.