HABERDENİZLİ.COM

Haberdenizli.com sitesi sahibi Mutlu Kelişti, genelde yapılan reklam filmlerinde, “En iyi, en doğru biziz, bizden başka bu işi yapacak yok…” şeklinde algı oluşturulmaya çalışıldığını ancak kendilerinin böyle bir tercihte bulunmadıklarını söyledi. Kelişti, “Bizim tanıtım filmimizi izleyen az da olsa akılda kalan basınla bir şeyler öğrensin istedik. Dünya teknolojiyle birlikte sürekli gelişip değişiyor. Bizim tanıtım filmimizde ana temamız ‘değişim’ oldu.” dedi.

Haberdenizli.com’un tanıtım filminde başkalarını kötülemek yerine kendilerini anlattıklarını vurgulayan Kelişti, sitelerini ayda 600 binden fazla kişinin ziyaret ederek 1 buçuk milyondan fazla haberi okuduğunu belirtti. Kelişti, “Cep telefonu ve tabletlerinden 15 binden fazla kişiye anında bildirim göndermeye başladık. Sosyal medyada; 78 binden fazla facebook, 12 bin  twitter, 17 bin instagram takipçimiz haberlerimizi paylaştığımız anda okuma imkânı buluyor.” diye konuştu.

HABERDENİZLİ.COM’UN PUSH ÖZELLİĞİ
Filmde haberdenizli.com’un Denizli’deki siteler arasında ilk olan “push” özelliği ile ön plana çıktığını belirten Kelişti, “Sitemizin App Store ve Google Play’de bulunan uygulamasını telefonuna veya tabletine indirmiş olan 11 bin Android ve yaklaşık 4 bin IOS kullanıcısına anında bildirim göndererek önemli haberleri okumalarını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Tanıtım filminde, Johann Carolus tarafından 1605 yılında dünyada ilk kez kâğıt üzerine basılan ilk günlük gazete olarak kabul edilen Relation aller Fürnemmen und gedenckwürdigen Historien’den, Osmanlı Devleti döneminde 1828'de Mısır’da Türkçe basılan Vekayi-i Mısriye gazetesi sonrası “değişim” farklı bir üslupla anlatılıyor.