GAZİANTEP (CİHAN)- Gazikent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen ‘Ortak Lisansüstü Eğitim Programları’nın yürütülmesi amacıyla protokol imzalanacak.Protokol, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için nitelikli insan kaynağı yetişmesini sağlayacak.
Hayata geçirilecek olan ortak lisansüstü programlar sayesinde, yedi farklı dalda öğrenciler İstanbul ve Gaziantep’te sağlanan eğitim imkânları ile yüksek lisans derslerine katılabilecek. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de de yayımlanan ‘Yükseköğretim Kurumlarının Yurtiçindeki Yükseköğretim Kurumlarıyla Ortak Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Programları Tesisi Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine uygun olarak dizayn edilen ortak yüksek lisans programları sayesinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor.
Gazikent Üniversitesi de iki üniversite arasında tesis edilen akademik işbirliğiyle, programa katılan öğrencilerin üst düzeyde eğitim almalarını, kurumların tecrübelerinin ve imkânlarının azami derecede akademik faydaya dönüştürülmesini amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda da öğrenciler, insan kaynakları, işletme yönetimi ve organizasyon, pazarlama ve marka yönetimi, bankacılık ve risk yönetimi, kamu hukuku, özel hukuk ile liderlik ve küresel girişimcilik alanlarında eğitim alabilecek. Lisans diplomasına sahip adaylar için en az 55 ALES puanına sahip olmak şartı bulunurken, 2011 sonbahar kayıt dönemi için müracaatlar YÖK onayından sonra başlayacak. Ortak Lisansüstü Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler; İstanbul Üniversitesi ile Gazikent Üniversitesi’nin ortak hazırladığı tek bir diplomaya sahip olacak.

CİHAN