Denizli Sağlık Derneği (DESADER) üyesi doktor ve sağlık teknisyenlerinden oluşan bir grup Afrika ülkesi Somali'ye gönüllü olarak Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık hizmeti vermek için gitti. Denizli'den giden sağlık ekibi ilaçlarını da beraberinde götürdü. Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) üyesi olan DESADER'in önünde Somali'ye gidecek heyeti, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. İlhami Beyaztaş ve aileleri uğurladı.

Meslektaşlarını uğurlamaya gelen DESADER Koordinatörü Hüsnü Taşcan, Denizli'de 350'ye yakın üyelerinin bulunduğunu, bunlarla yurt içi ve yurt dışında değişik sağlık faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi.

Taşcan, "Özellikle Somali, Kenya, Uganda ve Tanzanya sağlık taramaları ve oradan gelen sağlık çalışanlarını burada gönüllü eğitimi onların burada sağlık hizmetlerini tanıma noktasında faaliyet gösteriyoruz. Somali'ye takribi olarak 10 bin lira değeri olan bir ilaç gönderiyoruz. Orada genellikle ilk müdahalelerde kullanılacak ilaçlar bulunuyor. Oradaki hastanenin ihtiyaçları belirlenecek. Allah onlardan razı olsun burada eşlerini çoluk çocuğunu bırakıyorlar. Orada zor şartlarda hizmet verecekler." dedi.

Somali'ye giden ekipte yer alan hemodiyaliz hekimi Cengiz Demirkıran ise Somali'ye insanlığa hizmete gittiklerini belirterek, "Orada savaş olması veya diğer şeylerin olması bizleri bağlamıyor. Çünkü biz oraya iyilik için gidiyoruz." diye konuştu.

Dr. Hüseyin Ekizoğlu da "Öncelikle çok mutluyum bu yardım organizasyonun içinde yer aldığım için. Yıllardır ihmal edilen kara kıtaya bizimde bir nebze olsun tuzumuzun olması beni mutlu ediyor. Bu organizasyona gönüllü olarak başvurdum." ifadelerini kullandı.

Sağlık teknikeri Ercan Aktay ise bombalama olaylarından sonra çevresindeki kişilerin oraya gitmesinden dolayı endişe ettiğini, kendinde ise yapacağı yardımın heyecanının olduğunu vurguladı.

BEBEĞİNİ EŞİNE BIRAKARAK VİCDAN BORCUNU ÖDEMEK İÇİN SOMALİ'YE GİTTİ

Küçük bebeğini bırakarak Somaliye giden röntgen teknisyeni Murat Singil, temennilerinin orada başarılı bir hizmet verip dönmek olduğunu ifade etti. Singil'in eşi Fatma Singil ise "Çocuğumdan dolayı ben gidemedim. Eşimi gönderiyorum, benim yerime vekil olarak. Böyle bir karar olmak açıkçası zor olmadı. Gönül, vicdan borcu olarak düşünüyorum." şeklinde konuştu.