Ülkemizde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başkanlığında İlimizde ise Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir’in himayelerinde yürütülecek olan ‘Gönül Elçileri’ projesi düzenlenen toplantı ile katılımcılara tanıtıldı.

     Polisevinde düzenlenen toplantıya, Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen’in eşi Asuman Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan, Vali Yardımcıları eşleri, Kaymakam eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Daire Müdürlerinin eşleri, ÇYDD, Denizli Kadın Platformu, KAGED, Yetim ve Acizleri Koruma Derneği, Denizli Kent Konseyi, Umut Çocukları Koruma Derneği, Koruyucu Aile Derneği, Zihinsel Engellileri Koruma Derneği başkan ve üyeleri ile Siyasi Parti Kadın Kolları, Türk Kadınlar Birliği temsilcileri ve Denizli Barosu’na üye avukatların eşleri katıldı.
    
     Proje kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir, dünyaya gelirken herkesin aynı şansa sahip olamadığına dikkat çekerek, “Yetime kimsesize veyahut ailesi olup da bakamayacak durumda olan çocuklarımıza ikramda bulunmak esastır. Bunun için mutlaka çocukların velisi olmak gerekmez. Onların ihtiyaçlarını karşılamak, değer verildiğini hissettirmek, güzel sözlerle gönüllerini almak, memnun etmek insanlık görevidir. Dünyaya gelirken herkes aynı şansa sahip olarak gelmiyor. Kimilerin kaderi annesiz babasız kimsesiz olarak yazılıyor. Bizler böyle dünyaya gelen çocuklara gönül elçileri projesi ile inşallah anne baba olacağız. Evimizdeki çocukları kardeş yapacağız” dedi.

     Projenin hayata geçirilmesinde öncülük yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Bayan Demir, “Bu proje isminde olduğu gibi gönüllülük esasına dayanmaktadır. Ne güzeldir gönül. Gönülden sevgi eli uzatmak, gönlü hoş edici sözler söylemek, bir yetim başı okşamak. Kendimizi mutlu ettiği kadar karşı tarafı da mutlu ediyor. Karşılıklı bir gönül alışverişi. Sayın Başbakanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından yürütülen bu projenin içine bizleri de dahil ettikleri için Sayın Emine Erdoğan’a ve Bakanımız Sayın Fatma Şahin’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

     Proje kapsamında düzenlenen toplantıya katılan herkesin birer gönül elçisi olduğunu vurgulayan Bayan Demir, “Öğrendiklerimizi anlatarak gönül elçileri ile el ele diyeceğiz. Denizli başta eğitim olmak üzere birçok alanda gösterdiği hayırseverlilik ile ülkemizde liderlik yapan bir kent. Denizli halkının bu konuda da gerekli hassasiyeti göstereceğine gönülden inanıyorum. Tüm hanım arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

     Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, kurumun hizmetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

    Gönül Elçileri, özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan kadın, çocuk, yaşlı, özürlü, gazi ve şehit aileleri ile diğer nüfus gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan kişidir.