HABERDENİZLİ.COM

Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) Alt Çalışma Grubu Toplantısı’nda gençlerin doğru meslek seçimi için neler yapılabileceği masaya yatırıldı. Denizli Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Atilla Çakır “18.03.2009 tarihinde imzalanan MBRD Hizmetleri iş birliği protokolü çerçevesinde oluşturulan  MBRD Hizmetleri Mutabakat Belgesi doğrultusunda ilimizdeki rehber öğretmenlerimize meslekleri tanıtıcı materyaller ve meslekler hakkında tanıtım ve bilgilendirme imkanı sağlamak, kurumumuz çalışmalarını anlatmak amaçlanmaktadır.” dedi. 

Çakır, bireylerin doğru meslek seçimini önemsediklerini ve bu sorumluluk bilinci ile çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

İş ve Meslek Danışmanı Yasemin Yıldız, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 1. döneminde ve 2017 yılı boyunca yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yıldız, 2017 yılında Denizli İŞKUR’da görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarınca 491 okul ziyareti gerçekleştirdiklerini,  235 ayrı grupta olmak üzere yaklaşık 6000 öğrenciye sunum faaliyetleri kapsamında ‘’ İş Arama Becerileri ‘’ ve ‘’ Meslek Seçiminin Önemi’’ konulu bilgilendirme yapıldığını dile getirdi.
2017-2018 eğitim öğretim yılı 2. Dönemi için gerçekleştirilecek okul ziyaretleri ve “Meslek Seçimine Destek Dergisi’nin dağıtımına yönelik bilgi veren Yıldız,  İş Kulüpleri çalışmaları hakkında da detaylı açıklamalar yaptı.

İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Ali Özel ise bu yıl Denizli İŞKUR olarak ‘’Mesleki Yönelim Bataryası’’ uygulamalarına ağırlık verileceğini ve çok sayıda öğrencinin bu uygulamadan yararlandırılmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

İşgücü piyasamızın istediği nitelikler ve ihtiyaçlar dikkate alınarak, gençlerimizin özelliklerine uygun mesleği seçmeleri, böylece mesleğinde ve çalışma hayatında başarılı olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen MBRD Alt Çalışma Grubu Toplantısı’na Denizli Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Atilla Çakır, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Şefi Osman Yokuş, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Şen, Merkezefendi İlçe MEM şube Şefi Ali Çubukçu, Pamukkale ve Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bölüm Başkanları, Rehber Öğretmenler ile İş ve Meslek Danışmanları katıldı.
Karşılıklı bilgi alış verişi ile gelişen toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile son buldu.