Hepimiz deliksiz bir uyku çekmenin ne kadar önemli olduğunu biliriz. Pek ya deliksiz bir şekilde uyumanın sırrı nedir? Uzmanlar sizler için aralıksız uykunun sırrını açıkladı.

Uyku problemi hepimizin zaman zaman yaşadığı ve çoğu zaman da can sıkıcı hal alan bir süreçtir. Geceleri sürekli uyanmanın pek çok sebebi olabileceği gibi uyuyamama sorunun da aslında bir çok sebebi vardır. Özellikle pandemi süreci ile uyku düzeninizin bozulması ve daha sonrasında ise eskiye dönememeniz oldukça normaldir. Üstelik artık dışarı çıkma yasakları tamamen kalksa da covid geçirme durumunda ya da temaslı olduğunuz takdirde bu döngü devam etmiş olabilir ya da uyku düzeninizi eski haline getirdikten sonra tekrar bozulmuş olabilir.

>> 10 Yaş Genç Gösteren Saç Modelleri

Uykuya Dalamamak

Uyuma problemlerinin başında uykuya dalamamak geliyor. Sizler de çoğu kez bitki çayları içerek ya da çitlerin üstünden atlayan koyunları sayarak uyumaya çalışmış ancak başarısız olmuş olabilirsiniz. Bu noktada önemli olan şey beyninizi meşgul eden ne varsa bir kenara bırakmaya çalışmaktır. Çünkü uyuyamamanızın en büyük sebeplerinden birisi bir türlü engel olamadığınız ve sizi rahatsız eden düşüncelerdir. Uyumadan önce 5 – 10 dakika kadar meditasyon yapmak ya da dua etmek bu noktada işinize yaracak ve daha berrak bir zihne sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Yetersiz Egzersiz

Gün içerisinde oldukça pasif hareket ediyorsanız enerjinizi atamadığınız için de uykuya dalamıyor olabilirsiniz. Bunun için günde en az 5 bin adım atmaya ve düzenli olarak 20 dakikalık bile olsa egzersizler yapmaya özen göstermeniz uyumanıza yardımcı olacaktır. Yapılan araştırmalara göre gün içerisinde çok fazla telefon, bilgisayara, tablet, televizyon gibi teknolojik aletlerle zaman geçiren insanların uyku düzenlerinin diğer insanlara göre daha bozuk olduğu gözlemlenmiştir. Bu noktada gün içerisinde 50 sayfa kadar bile olsa kitap okumak, çengel bilmece çözmek ya da yapboz yapmak zihninizi meşgul tutacağı için geceleri daha rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır. Ancak çok uzun süredir böyle bir probleminiz varsa ve çözüm bulamıyorsanız bir uzmana danışmanında yarar vardır.

Kaynak: https://www.5nhaber.com/haber/9252925/iyi-bir-gece-uykusunun-sirri-aciklandi-iyi-bir-gece-uykusu-cekmek-istiyorsaniz-bu-habere-dikkat - 5nHaber