Güzel ve bakımlı bir görüntüye sahip olmak, sağlıklı bir cilt ile doğru orantılıdır. Özellikle yüzümüzün temiz ve canlı bir görüntüde olması çoğu zaman psikolojik olarak da bize kendimizi iyi hissettirir ve özgüvenimizi arttırır.

Ancak maalesef dış etkenlerden cildimizi korumak çok da kolay değil. İşin içine bir de genetik faktörler dahil olduğunda ne yazık ki bazı şeyler için sadece istemek yetmiyor. Bronzlaşmak istediğimizde güneş ışınlarının cildimizdeki olumsuz etkilerini ne kadar göz önünde bulunduruyoruz? Sonuç; ciltte oluşmuş renk farklılıkları ve güneş lekeleri oluyor. E tabii bir de ergenlik dönemi atlatmış oluyoruz hepimiz. O dönemlerden bu yana taşıdığımız sivilce izlerine sahibiz çoğumuz. Çocukluk döneminde yaptığımız yaramazlıklardan hatıra kalan yara izlerini de unutmamak gerek. Peki ilerleyen yaşa ne demeli? Hormon değişiklikleri ile oluşmaya yüz tutan kırışıklıklar, kalan hayatımızda bize eşlik etmek istiyor.

Peki, tüm bunların hayatımızda bize eşlik etmesini biz istiyor muyuz? Bu sorunun cevabı yüksek ihtimalle, hayır! Bu yazımızda sizi bu dertlerden kurtaracak etkili ve son teknolojiye sahip bir cihaz olan fraksiyonel lazer ile ilgili sizleri bilgi sahibi yapacağız. Sağlıklı, aydınlık, parlak, lekesiz ve pürüzsüz bir yüz hayal edenler için fraksiyonel lazer yöntemi adeta bir mucize…

Fraksiyonel lazer nedir?

Fraksiyonel lazer, en son teknolojilerle donatılmış bir lazer cihazıdır ve cilt yenilemek amacıyla kullanılmaktadır. Son zamanlarda en çok tercih edilen uygulama yöntemi fraksiyonel lazerdir. Bunun sebebi, cihazın tedavi edici etkisinin yüksek, yan etkilerinin ise az olmasıdır. Sivilce izi, kırışıklık, yara izi, yüz sarkması ve çatlak tedavilerinde kullanılan en etkili ve tercih edilen uygulama fraksiyonel lazerdir.

Fraksiyonel lazer, cildin hem üst hem de alt tabakalarında etkisini gösterebilen bir cihazdır. Bu uygulama ile lazer ışığı aracılığı ile ciltte ufak tüneller açılmakta ve bu bölgeler yeni kolajen oluşumu için tetiklenmektedir. Fraksiyonel lazerin en önemli avantajı ciltte oluşturulan ufak hasar bölgelerinin etrafındaki sağlıklı cilt alanlarına hasar vermiyor olmasıdır. Bu durum, ciltteki iyileşme hızını arttırmakta ve lazerin yan etki oranını düşürmektedir.

Fraksiyonel lazer ne için kullanılır?

Fraksiyonel lazer, cilt sarkması ya da kırışıklıkların ortadan kaldırılmasını içeren cilt gençleştirme tedavilerinde, sivilce ve akne izlerinin tedavisinde, yara izlerinin giderilmesinde, çatlak tedavisinde, yanık ve kesikler sonucunda ciltte meydana gelmiş izlerin giderilmesinde kullanılan ve etkileyici sonuçlar veren bir lazer uygulamasıdır.

Fraksiyonel lazer uygulaması nasıl olur? Kaç seans uygulama önerilir?

Fraksiyonel lazer ile yapılan tedaviler, süresi 15- 30 dakika arasında değişen seanslar şeklinde yapılmaktadır. Hastanın ihtiyacına göre seans sayısı en az 3- 5 seans olarak uygulanmaktadır. Seans aralıkları da yine ihtiyaca bağlı şekilde 3- 8 hafta aralığında değişiklik gösterebilmektedir.

Fraksiyonel lazer uygulaması acı veya ağrı hissi yapar mı?

Tedavide acı ve ağrı hissi hastanın ağrı eşiğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı hastalarda ağrı hissi olabilmekte ancak bu his lokal anestezik kremlerin veya soğutucuların kullanılması ile birlikte rahatlıkla giderilmektedir.

Fraksiyonel lazer kimlere uygulanabilir?

Fraksiyonel lazer, hamileler, cildinde aktif enfeksiyonu veya iltihabı bulunan kişiler ve son 6 ay içerisinde sistemik isotretinoin kullananlar haricinde, yüzünde leke ve izlerle ilgili şikayeti olan herkese uygulanabilmektedir.

FRAKSİYONEL LAZER İLE  SAĞLIKLI CİLDE KAVUŞMADAKİ MUCİZELERE TANIK OLUN

Fraksiyonel lazer uygulaması sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

Uygulama sonrasında yaşanabilecek rahatsızlıklar hafif derecelidir ve kalıcı değildir. İşlem sonrasında ortalama 1 saat kadar ciltte güneş yanığı hissi duyulabilmektedir. Fraksiyonel lazer uygulaması sonrasında 1 ay süre ile güneşlenilmesi önerilmemektedir. Güneşe maruz kalınacak vakitlerde ise yüksek koruyuculu güneş kremleri kullanmak faydalı olacaktır.

Uygulama sonrası hafif nemlendiricili kremler kullanılabilmekte ve makyaj yapılabilmektedir. Yüzün bazı bölgelerinde ödem görülürse buz kompres uygulanmalıdır.

İşlem sonrasında uygulama yapılan bölgede kızarıklık, ödem, hafif soyulmalar ve renk değişiklikleri gözlemlenebilmektedir. Ancak bu yan etkiler kalıcı olmaması sebebiyle endişe duyulmasını gerektirmez. 3- 7 gün içerisinde gerileme gösterir ve ortadan kaybolurlar.

Fraksiyonel lazer tedavisinin sonuçları ne kadar süre sonra gözlemlenir?

Fraksiyonel lazer ile hasar oluşturulan bölgelerde kolajen üretiminin artması hedeflenmektedir. Ciltte kolajen üretimi ise üçüncü ayın sonunda başlamaktadır. Bu sebeple, yapılan işlemden alınan sonuçların gözlemlenmesi ortalama 6- 12 ay kadar bir zaman almaktadır.

Siz de yüzünüzdeki sivilce, güneş ve yara izlerinden kurtulmaya, oluşabilecek kırışıklıkların önüne geçmeye ve cildinizi gençleştirerek hem sağlıklı hem de canlı bir yüz görünümüne sahip olmaya karar verdiyseniz acısız, ağrısız ve yan etkisiz şekilde, alanında uzman, profesyonel, güvenilir bir kadro yardımı ile fraksiyonel lazer tedavisi yaptırmak ve fraksiyonel lazer fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Quartz Clinique’e ulaşın ve randevunuzu planlayın..



FRAKSİYONEL LAZER İLE  SAĞLIKLI CİLDE KAVUŞMADAKİ MUCİZELERE TANIK OLUN
 

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique