Hacıeyüplü mahallesinde 60 milyon euro’luk yatırımla üçüncü firmasını faaliyete geçiren EuropTec A.Ş.’nin açılışına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İsviçre'nin Türkiye Büyükelçisi Walter Heffner, şirketin üst düzey yetkilileri, firma danışmanı Av. Veysel Gühan, Denizlispor Asbaşkanı Taner Atilla, TÜMSİAD Denizli Şubesi Başkanı Süleyman Gedik, Av. Mehmet Ali Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Yemekli açılışta ilk önce sunum ve konuşmalar yapıldı, mini konser verildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan firma yetkilisine çeşm-i bülbül hediye etti. Daha sonra firmada 10 yılını dolduranlara plaket verildi. Uçak camından elektronik camlara kadar son teknoloji üretim yapan tesisin bu yıl 20 milyon euro ihracat yapması planlanıyor. 15 bin metrekare kapalı alan içine yapılan EuropTec’de 200 kişiye istihdam sağlanacak. EuropTec A.Ş. ayrıca DENİB’in ihracatın yıldızları ödül töreninde de yaptığı ihracatla ödüle layık görüldü. 20 milyon euro ihracat ile EuropTec’in ödülünü şirket adına danışmanı Veysel Gühan aldı.



OLAĞANÜSTÜ TEKNOLOJİ

Son teknoloji tesisin bazı bölümlerine çalışanlar dışında girilmesi yasak. Hem teknoloji hırsızlığına karşı hem de steril alan kuralları gereği bu bölümlere özel temiz kıyafetler ve çalışanlar dışında girilemiyor. Firmanın ürettiği bazı ürünler cep telefonlarının dokunmatik ekranları ya da ev eşyalarının dijital dokunmatik panelleri gibi özel üretim. Bu ürünlerin üretimleri sırasında toz dahil her türlü kirliliğe karşı olağanüstü tedbir alınıyor. Firmanın daimi müşterileri arasında saat devleri Swatch, Rado ve Omega'nın yanı sıra beyaz eşya devleri Bosh ve Simens de yer alıyor. EuropTec’in bu yıl Türkiye ve Denizli ekonomisine büyük katma değer sağlayacağı açıklandı.