Yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesinde öncü rol oynayan Bereket Enerji Grubu, rüzgara dayalı elektrik üretiminde önemli bir projeye daha imza atmış oldu. Uşak- Banaz’da 54 Megawatt, Aydın’ın  Söke ilçesinde  45 Megawatt,  gücünde rüzgar enerji santralleri bulunan grubun Yalova’daki 54 Megawattlık projeyi tamamlamasıyla rüzgar enerjisindeki toplam kurulu gücü de 153 megawatta yükselmiş oldu.

Hidroelektrik santrallerden sonra güneş ve rüzgar enerji santrallerinde de istikrarlı büyümeyi planlayan Bereket Enerji Grubu’nun son projelerle yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi 1000 Megawatta ulaştı. Toplamda 2100 Megawattlık  enerji üretim kapasitesine sahip grubun yatırımlarındaki ‘’insana saygı ve çevreye duyarlı ‘’ anlayışı ise ‘’Düşük karbon kahramanı’’ firma seçilmesini sağladı.

Bereket Enerji Grubu Rüzgar Projeleri Direktörü Özkan Ulu, rüzgar santrallerinin yapımında çevre ve doğanın korunmasını temel ilke kabul ettiklerini belirterek, tüm projelerde halkın bilgilendirildiğini dile getirdi.