Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Türkiye Hazır Giyim ve Moda Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk’ün yanı sıra DENSAD ve MAKSİAD Dernekleri Başkanları, katılımcı firmalar ve ziyaretçiler yer aldılar.

Tüm pandemi önlemleri alınarak açılışı yapılan fuarda, 4 ayrı dalda 12 katılımcı firmaya protokol tarafından plaket verildi. Tamamı yerli katılımcıların oluşturduğu fuarda sergilenen ürünlerin yüzde seksenden fazlasını millî üretimler oluştururken, ülkemizde ilk kez bir makine fuarının yüzde yüz katılımcısını Türk firmaları oluşturdu.

İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kocaeli gibi kentlerin yanı sıra Denizli’den sekiz firma fuarda yer alırken, boya ve apre makineleri, dokuma ve örme makineleri, tekstil baskı teknolojileri ve tekstil kimyasalları, nakış makineleri, konfeksiyon makineleri başlıca sergilenen ürünler arasında yer almaktadır.

Birçok makine ilk kez bu fuarda sergilenirken, fuarın ilk gününde İzmir, Uşak, Bursa, Tekirdağ, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi kentlerden ziyaretçilerini ağırladı.
Cuma gününe kadar sürecek olan fuar, her gün saat 10.00-19.00 saatleri arasında kapılarını açık tutacak.

11.800 m2 kapalı alana sahip EGS Park Fuar Alanı tamamen dolarken, ilk gün olmasına rağmen tüm katılımcı firmalar ve ziyaretçiler fuardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İzgi Fuarcılık Ltd. Şti. Genel Müdürü Mustafa Hizaroğlu yapmış olduğu kısa değerlendirmede ‘Pandemiye rağmen fuarın Denizli’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde ilk kez endüstriyel teknolojilerde bir fuarın tüm katılımcılarını yerli firmalarımız oluştururken sergilenen makinelerin de yüzde seksenini milli üretimler oluşturmuştur. 90 civarında firmanın ürünlerini sergilediği fuarımızda Pakistan, Bangladeş ve Özbekistan gibi ülkelerden alım heyetleri fuarımızı gezmek için müracaat etmiştir. İnşallah 2023 yılında 4'ncüsünü yapacağımız EGE TMF Fuarı uluslararası fuarlar kategorisine girecektir. ’ dedi.

EGE TMF Fuarı Rekor Katılımla Kapılarını AçtıEGE TMF Fuarı Rekor Katılımla Kapılarını AçtıEGE TMF Fuarı Rekor Katılımla Kapılarını AçtıEGE TMF Fuarı Rekor Katılımla Kapılarını AçtıEGE TMF Fuarı Rekor Katılımla Kapılarını AçtıEGE TMF Fuarı Rekor Katılımla Kapılarını AçtıEGE TMF Fuarı Rekor Katılımla Kapılarını Açtı