HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de ikamet eden Yusuf Çarkcı, Pamukkale İlçesi Kayalık Caddesi üzerinden işe giderken park halinde bulunan 20 F 6820 plakalı engelli aracının üzerinde Dünyada ender görülen 'Mekik Kelebeği'ni buldu. Dünyada ender rastlanan 'Mekiki Kelebeği'nin desenlerinin dikkatini çekmesi üzerine fotoğrafını çekti. Daha sonra internetten araştırma yapması sonucu kelebeğin dünyada ender görülen bir tür olduğunu gördü.

Ege Bölgesi'nde zaman zaman görülen mekik kelebeği, dünyada nadir görülen kelebek türlerinden biri olarak bilinirken, son olarak dün Denizli'de görüldü. Askeri kamuflaj kumaşı desenli olan iri boy ve renkli uzun ince kanatları ile dikkat çeken mekik kelebeği; en hızlı kanat çırpan, havada asılı gibi durabilen kelebek olarak da biliniyor. Sadece gece uçan mekik kelebeği, geniş yapraklı ağaç, süs sarmaşığı, zakkum ve sebze yaprakları ile besleniyor.

“20 F 6820 plakalı bir aracın plakasında bulundu”
Denizli'de bir aracın plakasına konan ilginç görünümlü kelebek, Yusuf Çarkcı tarafından fark edildi. Çarkcı, “Bu kelebeği işe giderken Pamukkale İlçesi Kayalık Caddesi'nde 20 F 6820 plakalı bir aracın üzerinde gördüm. Oldukça iri olan kelebek dikkatimi çekti. Yanına yaklaşıp fotoğraflarını çektim, daha sonra internette baktım. Nadir bulunan bir kelebek türü olduğunu öğrendim. Kıbrıs ve Ege bölgesinde nadir bulunan bir kelebek türüymüş. Özellikle gece uçan ve gündüz konaklayan bir kelebek türüymüş.” dedi.