Sağlıklı bir gebelik geçirebilmek için gebelik planlaması önemlidir. Çünkü planlama aynı zamanda gerekli olan vitaminlerinde alınmasını sağlayacaktır. Vitaminler hem anne hem de bebeğin sağlığı açısından önemli ve kolay bir ihtiyaçtır.

Doğum Öncesi Vitaminler Neden Önemlidir?

Doğum öncesi vitaminler, anne adayının vücudunun hamilelik öncesinde ve sırasında ihtiyaç duyduğu tüm önerilen günlük vitamin ve mineralleri almasını sağlar. Doğum öncesi vitamin kullanımı doğum kusurları olasılığını azaltmaya bile yardımcı olabilir.

Doğum Öncesi Vitamini Normal Bir Multivitaminden Nasıl Farklıdır?

Doğum öncesi vitaminler özellikle hamile bayanlar için üretilmiştir ve hamileliği desteklemek için önerilen seviyelerde folik asit ve demir içerir. Folik asit fetüsün beynindeki ve omurgasındaki doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olduğundan, her gün folik asit içeren doğum öncesi bir vitamin alınması gerekir.

Vücut hamilelik sırasında plasenta ve bebeğin gelişimini desteklemek için fazladan kan yapması gerekir. Hamile olmayan kadınların her gün 18 miligram demire ihtiyacı olurken, hamile kadınların günde 27 miligram demire ihtiyacı vardır. Hamilelik sırasında kalsiyum, D vitamini, omega–3, B vitaminleri ve C vitamini alınması gerekir.

Doğum Öncesi Vitamini Ne Zaman Almalıyım?

Gebe kalmaya karar verdiğinizde, hemen almaya başlamak iyi bir fikirdir. İdeal olarak, doğum öncesi vitaminlere hamilelikten en az bir ay önce ve bebeğin gelişiminin en kritik noktasında olduğu hamileliğin ilk 12 haftasında başlamanız gerekir.

Exeltis Regenesis Max 30 Kapsül, gebeliğe hazırlanan, gebe ve emziren kadınların bu dönemde artan, omega–3, folik asit, diğer vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamaya destek sağlar.

Sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek için ihtiyacınız olan vitaminleri aldığınızdan emin olmanız gerekir. Hamile kalmadan önce alınması gereken vitaminlerle ilgili doktorla görüşmek planlı gebeliğin önemini bir adım daha ön plana çıkarır. İyi bir kadın doğum uzmanı gebe kalmadan önce, gebelik esnasında ve gebelik sonrasında hangi vitaminleri almanız gerektiği hususunda sizi bilgilendirecektir.

Vücudunuzun ihtiyaç duyacağı takviye edici gıdalar ve multivitaminler için https://www.dermoailem.com sitemizi inceleyebilirsiniz.