Kadın vücudunun en önemli organlarından biri göğüslerdir. Bu sebeple meme sağlığı hem psikolojik hem de fiziksel açıdan oldukça önemlidir. Güzel bir görünüşe sahip olmak çoğu kadının sahip olmak istediği bir özelliktir. Herkesin güzellik algısı ayrı olmakla birlikte belli ortak noktalar da mevcuttur. Vücutla orantılı bir göğüs güzellik algısında ortak noktadadır. Uyumsuz ve orantısız bir göğse sahip olmayı kimse istemez.

Orantıyı ve sağlığı aynı anda yakalamak için yapılacak birkaç işlem vardır. Memenizin belli derecede sarkmasını ya da büyümesini sporla ve dengeli beslenmeyle dengeleyebilirsiniz. Fakat operasyon gerektiren durumlarda mutlaka işini iyi bilen bir uzmana danışmanız gerekmektedir. Kadınların bu konuda memnun olmadığı çeşitli konular olabilir. Bunların tümü için birçok operasyon çeşidi mevcuttur. Meme büyütme, meme küçültme, meme dikleştirme bu operasyonlardan en çok tercih edilenler arasındadır.

Meme Dikleştirme İstanbul ile ilgili estetik operasyonlar çoğunlukla İstanbul’da gerçekleştirilmektedir. Uzman doktorlar ve tecrübeli kadroları sayesinde değişim aynı zamanda da sağlık desteği isteyen kadınlar güvenle operasyonlarını yaptırabilmektedirler. Doktorunuza karar verirken mutlaka size özel bir operasyon çeşidi gerçekleştireceği bilgisine kesin olarak sahip olmanız gerekmektedir. Herkesin cilt ve meme yapısı farklı olduğu için yaptıracağınız operasyon her ne olursa olsun size en uygunu olmalıdır. Dr. İşçi ve uzman ekibi uzun süren muayenelerden sonra size en uygun ameliyat biçimini seçerek %100 başarıya ulaşmak için çalışmaktadır.

Meme Küçültme
 

Büyük memelerin vücuda ve hastanın isteğine göre var olandan küçük bir hale getirildiği ameliyatlardır. Büyük memeli kadınların birçok farklı şikayeti vardır. Vücuda göre oransız ve ağır göğüsler sırt ve boyun ağrılarına sebep olur. Sürekli ağrı çekmek psikolojiye yansır ve belki hiç farkında olmadan bu sebeple mutsuz olursunuz.

Meme küçültme ameliyatının amacı daha hafif, simetrik ve vücuda uygun göğüslere sahip olmaktır. İstediğiniz forma sahip olduktan ve vücut ağrılarınızdan kurtulmak için bu ameliyatı olmanız tüm uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Ameliyatı olmak için 18 yaşını doldurmuş olmanız ve vücut gelişimini tamamlamış olmanız yeterlidir. Rahatsız olunan durumdan en erken yaşta kurtulmak iyileşme sürecinin hızlanmasını ve yaşam kalitesinin artmasını sağlar. Operasyonun amacının sadece güzel bir görünüş değil aynı zamanda sağlık olduğunu da unutmamak lazım. Bu sebeple güvenilir bir cerrah tercih etmeniz oldukça önemlidir.

Meme küçültme ameliyatı belli tekniklerle yapılır. Bunlar; ters T kesi ve lolipop teknikleridir. İki operasyon çeşidi de ortalama 2,5-4 saat içerisinde tamamlanır. Operasyonun türü seçilirken; cildin yapısı ve meme başı ile omuzun, kalçanın arasında mesafe gibi etmenlere bakılır.

Operasyon genel anestezi altında yapılır. Eğer bebek sahibi olmak istiyorsanız ameliyatta süt bezleri ile meme başı arasındaki bağlantı koparılmadan operasyon sonlandırılır. 3-4 günlük bir dinlenmeden sonra günlük hayatınıza rahatça döneceğiniz bir ameliyattır.

Meme Dikleştirme

Meme estetiği birçok çeşit barındırır. Dikleştirme hem sağlık hem de estetik kaygı barındıran bir operasyon çeşididir. Meme kaldırma ameliyatı olarak da adlandırılır. Yıllar geçtikçe göğüsler yer çekimine yenik düşer. Doğum, emzirme gibi durumlar da sarkma destekleyicidir. Meme estetiği İstanbul’da en çok tercih edilen operasyonlardan birisidir.Çünkü her kadının memesi bir süre sonra sarkar. Bu kaçınılmaz durumdan rahatsız olup sağlıklı bir görünüme sahip olmak için operasyon şarttır.

Size uygun bir operasyon olup olmadığına karar vermeden önce mutlaka doktorunuzla görüşme sağlamanız gerekmektedir. Meme dikleştirme operasyonları sonrasında memenin büyüklüğüne göre iz kalmaktadır. İz ile yaşayamayacağını düşünen ya da konu ile ilgili detaya sahip olmak isteyen tüm hastalar doktorlarından detaylı bilgi almalıdırlar.

Meme dikleştirme ameliyatı da küçültme ameliyatı gibi genel anestezi altında yapılır. Hafif sarkmalarda göğüs altına silikon uygulanabilir. Operasyondan sonra buz kompres uygulanır ve sporcu sütyeni kullanılır. Sporcu sütyeni hem dengeyi hem de güveni sağlar. Kullanılması çok önemlidir. İleride yaşanacak kötü bir duruma karşı önceden alabileceğiniz en kolay ve sağlıklı önlemlerden biridir.

Operasyondan sonra dikkat etmeniz gereken fiziksel aktiviteler mevcuttur. Hasta 3-4 hafta ağır bir şey kaldırmamalıdır. En az 1 hafta cinsel ilişkiden en az 1 ay ağır spordan kaçınmalıdır. Sigara kullanımı varsa mutlaka bırakılmalıdır. Eğer bırakılmazsa iyileşme süreci uzamaktadır.

Operasyonun riskleri de bulunmaktadır. En çok görülen durum sıvı birikimidir. Enfeksiyon ve yaranın açılması gibi durumlarda mutlaka hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Ağrı, sızlama ve batma doğal durumlardır. Mümkün olduğu kadar dinlenerek tüm bu durumlardan kendinizi koruyabilirsiniz.

Yapmanız gereken en önemli seçimlerden en başta gelen doktor seçiminizdir. Size en uygun doktor size en iyi gelecek doktordur.

Uzmanlığını hem yurt içindeki hem yurt dışındaki başarılı çalışmaları ile taçlandıran Op Dr. Evren Tevfik İşçi’yi tercih ederek birçok konuda arkanıza rahatlıkla yaslanabilirsiniz. Size en uygun ameliyat çeşidini yüksek hizmet kalitesiyle ve uygun fiyatlarıyla sunan uzman ekip sayesinde hayatınızı ve bedeninizi güçlendirebilirsiniz.

Sitemizi ziyaret etmek için: https://drevrenisci.com/