Ray yenileme çalışmaları nedeniyle 2008 yılında İstanbul seferlerini yapan Pamukkale Ekspresi kaldırılmıştı.
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi ile Denizli arasındaki 195 kilometrelik tren yolunun 120 kilometresinin bakım ve onarımı tamamlandı. Ancak birkaç müteahhit değişmesine rağmen geçen yıla kadar Bozkurt ile Dinar ilçesi arasındaki 75 kilometrelik yolda kazma vurulamadı, çalışma başlatılamadı. Yeni ihaleye çıkması de uzayınca, Denizli-İstanbul arası ray kopuk kaldı. Ancak Başbakan Erdoğan’ın 2013 Eylül ayında Denizli ziyaretinde demiryolu müjdesi geldi. Başbakan Erdoğan, o alandaki çalışmanın da kısa zamanda bitirilerek Pamukkale Ekspresi’nin kısa zaman sonra yola çıkacağının müjdesini verdi. Başbakanın müjdesinin ardından ihale süreci hızlandırıldı ve kısa zamanda ihaleye çıkılarak yapım süreci 2013 Ekim’de başladı. Nisan-Mayıs ayı gibi bitirilmesi beklenen iş, olumsuz hava şartları ve alanın zorlu bir noktada olması nedeniyle süreci uzattı. 

OCAK AYINDA SEFERLER BAŞLIYOR
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, müjdeyi  şu ifadelerle verdi, "Uzun bir bir zamandır yenileme çalışmaları nedeniyle ara verilen Denizli – İstanbul treni Ocak 2015’te faaliyete başlıyor. Yaklaşık 200 Milyon TL yatırım ile Denizli – Sandıklı arasındaki 192 Km’lik demiryolu tüm alt yapısı ve üst yapısı ile beraber yenilenmiştir. 
Bu çalışmalar ile daha önce ortalama 40 – 45 Km/Saat ortalama hızla gidebilen trenler, şimdi 160 Km/Saat hızla gidebilecek alt yapıya kavuşmuştur. Ancak gerek hem zeminlerden dolayı gerekse istasyonlardan dolayı ortalama 90 – 120 Km/Saat hızla seyahat planlanmaktadır. 
Denizli’den kalkan tren 6,5 saate Eskişehir’e ulaşacaktır. Eskişehir’den Yüksek Hızlı Trene aktarma yapılarak hem İstanbul’a hem Ankara’ya daha kısa zamanda demiryolu ile ulaşım imkanı sağlanacaktır. Şuan 'Ulaşım Planlama' çalışmaları devam eden hatta ilk etapta gece 12 gibi Denizli’den hareket edilerek sabah 7 gibi Eskişehir’e ulaşılması, yine gece 22:00 gibi Eskişehir’den Denizli’ye hareket edilmesi planlanmaktadır."