HABERDENİZLİ.COM

Dünyanın birçok ülkesine yapılan havlu ve bornoz ihracatı ile tekstilin başkenti olarak bilinen Denizli'de, bu yıl yedincisi düzenlenen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü etkinlikleri geçtiğimiz hafta Babadağ'da başlamıştı.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından düzenlenen festival kapsamında bugün Denizli kent merkezinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Denizli Ticaret Odası önünden başlayan yürüyüş 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanına kadar sürdü. Düzenlenen yürüyüşe ünlü manken Şebnem Schaefer ve po müzik sanatçısı İrem Derici’de katıldı.

Festival için hazırlanan klasik arabalarda korteje katılan ikili, kendileri için tasarlanan bornozlarla yürüyüşe katıldı. Ünlü isimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Yürüyüş boyunca vatandaşlarla fotoğraf çekildiler.

Kortej yürüyüşü 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında sona ererken burada halk oyunları gösterileri yapıldı. Festival kapsamında meydanda alışveriş stantları kurulurken vatandaşlar gün boyu ürünleri inceleme ve satın alma fırsatı buldu.