HABERDENİZLİ.COM

Denizli Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Denizli Valisi Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Zafer Öz, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir,  İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü görevlileri, Karayolları 27. Şube Şefi Sait Arıduman ile diğer ilgili daire müdürleri katıldı.

Toplantıya; İl Emniyet Müdürlüğünün sunumları ve İl Jandarma Komutanlığının sunumları yapıldı daha sonra Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi doğrultusunda trafik kazaları ile sonucundaki ölüm ve yaralanmaların azaltılması amacıyla yürütülen eylem planları, kampanyalar ve alınan trafik tedbirlerinin Denizli bazında fayda analizinin yapılarak gelinen durumun ve alınması gereken ilave tedbirler değerlendi.

Denizlililer Dikkat! Haftanın 3 Günü Dronla Trafik Denetimi

Denizli Valiliği toplantı salonunda yapılan kurumlar arası koordinasyon toplantısında; 

1. Denizli'nin kaza ve risk analizi yapılarak Yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla 16 Temmuz - 03 Ağustos 2019 tarihleri arasında tespit edilen 9 ayrı güzergâhta haftanın üç günü "DRON" ile özel denetime başlanılacak.

2. Öğrenci güvenliğini sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2 merkez ilçe ve 6 dış ilçede 21 okulda, öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik olarak "GÜVENLİ OKUL GEÇİDİ" projesi kapsamında 97 öğrenci, öğretmen ve öğrenci velisine uygulamalı eğitici bilgi verilmiş, proje kapsamında 200 adet "OKUL GEÇİDİ YELEĞİ" dağıtımı yapılmış olup, 2019 yılında diğer ilçelere de kapsayacak şekilde projeye devam edilecek.

3. 2019 yılı başından itibaren Genel Trafik Güvenliği, ÖNCE YAYA projesi kapsamı ve Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri ile ilgili vatandaşlarımıza yazılı ve görsel basın aracılığıyla bilgilendirme yapılmış, Kurban Bayramı öncesinde de aynı şekilde eğitim faaliyetleri yapılması,

4. 2018 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan komisyon ile kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimleri tespit edilmiş, kaza sebeplerine göre denetim programları hazırlanarak uygulamaya konulacak.

5. Sürücü ve yaya kural ihlallerinin istatistiki verileri çıkartılarak denetim planlamaları yapılacak.

6. Kazaları önlemeye yönelik sivil – ihbarlı – radarlı hız – alkol ve Dron ile uygulamaları artırılmış, sürücüler üzerinde güçlü bir "ALGILANAN YAKALANMA RİSKİ" oluşturulması,

7. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce tarafından kazaların en fazla meydana geldiği, Acıpayam yolu üzerinde Radarla Hız ve İhbarlı denetimlerimiz artırılacak.

8. 2018 yılında başlatmış olduğumuz "KASK TAKIN HAYATTA KALIN" projesi kapsamında 2 bin adet kask dağıtımı yapılmış, 2019 yılı Karayolları Trafik Haftasında ise bisiklet kullanıcısı çocuklara 250 adet  "BİSİKLET KASKI" dağıtımı yapılmış olup, her iki projeye de devam edilecek.

Denizlililer Dikkat! Haftanın 3 Günü Dronla Trafik Denetimi

9. 2018 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan komisyon ile kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimleri tespit edilmiş, kaza sebeplerine göre denetim programları hazırlanarak uygulamaya konulacak.

10. Emniyet Kemeri kullanımının artırılması için gün içerisinde her ekip en az 4 saat emniyet kemeri uygulaması yaparak, emniyet kemeri kullanım oranı yüzde 70 seviyesinden yüzde 82 seviyesine çıkarılmış, bu oranının yüzde 95 seviyesine çıkarılması için denetimler devam ettirilecek.

11. Olası kazalarda çocukların korunması amacıyla otomobil içinde ön koltukta oturmamaları, arka koltukta ise Emniyet Kemerli Çocuk Koltuğunda seyahat etmelerinin sağlanması amacıyla denetimlerimize ağırlık verilecek.

12. 2018 yılında, Denizli İl Merkezinde, 3 Ölümlü, Bin 813 Yaralanmalı ve 2 bin 637 Maddi Hasarlı trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 bin 617 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Resmi Kurumlarda görevli sürücüler 75 adet yaralanmalı ve 477 adet maddi hasarlı trafik kazasına karışmış, bu kazalarda 78 vatandaşımız ve kurum çalışanı yaralandı. Kamuda çalışan sürücülerin karıştığı kazaları asgari düzeye indirmek amacıyla 2019 yılında uygulanmak üzere proje hazırlanmış olup, en kısa sürede proje uygulamaya konulması yönünde kararlar alındı.

Denizlililer Dikkat! Haftanın 3 Günü Dronla Trafik Denetimi