Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıldönümü kutlama etkinlikleri, Valilik önündeki Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene; Vali Şükrü Kocatepe, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar,  CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Baro Başkanı Müjdat İlhan, Askeri ve Mülki Erkan, Adli ve İdari Yargı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ve binlerce Denizlili katıldı. 7'den 77'ye Denizliler ellerinde bayraklarla tören alanına aktı. Cumhuriyetin 91. yaşanın coşkusu tören alanına adeta sığmadı taştı. 

İLELEBET CUMHURİYET
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Şükrü Kocatepe günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Cumhuriyetle Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini belirten Kocatepe, ilelebet Cumhuriyete bu milletin sahip çıkacağını söyledi. Kocatepe, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yılı vesilesiyle başta bugünleri bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor tüm Denizli halkının Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum" dedi. 
GEÇİT TÖRENİNDE COŞKU TIRMANDI
Daha sonra  öğrenciler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazdıkları şiirleri okudular. Okunan şiirlerin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu. halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Etkinlikler, geçit töreninin yapılmasıyla devam etti. Okullar, sivil toplum kuruluşları ve askeri birliklerin geçişleri vatandaşların coşkulu alkışları arasında gerçekleşti.