Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanısıra ödül alacak isimler ve yakınları katıldı. Yazar Gürbüz Sazak'ın ödül alması Denizli'de de gündem oldu. Denizli Valisi Ali Fuat Atik bir açıklama yaparak Sazak'ı tebrik etti. Atik açıklamasında, "Edebiyat alanında, Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen ve ödülünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan alan usta yazar, kıymetli hemşehrimiz kültür ve sanat insanı  Gürbüz Azak’ı şahsım ve Denizlimiz adına tebrik ediyorum." ifadesine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde ödül alan isimler: Bilim kültür alanında Teoman Duralı, müzik alanında İdil Biret, görsel sanatlar alanında Alev Ebuzziya, sinema alanında Cüneyt Arkın, edebiyat alanında Gürbüz Azak, kaligrafi alanında Etem Çalışkan, sahaflık alanında İbrahim Manav, vefa ödülüne ise Kemal Tahir.

Gürbüz Azak kimdir?

Gazeteci yazar Gürbüz Azak, 5 Temmuz 1938’de Denizli’nin Acıpayam ilçesinde dünyaya geldi. Yazar 1961’de gazeteciliğe başladı. Birçok gazetede görev yapan Azak, yazı ve şiirlerinin yanı sıra yaptığı çizimler ile de pek çok dergide yer aldı. “Deli Balta” adlı eseri filme alınıp TV'de yayımlanan Gürbüz Azak, İnanç Dergisi tarafından Yılın Ressamı, 1994’te Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ise Yılın Gazetecisi seçildi. Yazar Azak’ın 4 basın ödülü de bulunmakta. Sazak son ödülünü de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde edebiyat dalında almış oldu. 

Denizlili Yazar Sazak'a Edebiyat Ödülü Cumhurbaşkanından

Denizlili Yazar Sazak'a Edebiyat Ödülü Cumhurbaşkanından