HABERDENİZLİ.COM

Denizli Sanayi Odası, Ekim 2015’de kendisine ait 270.000 metrekarelik bölümü metrekaresi 3 Dolar'dan satışa çıkarmıştı ve yatırımcılardan ciddi talep gören 270 bin metrekarelik bölüm, 1 yıl içerisinde gerçekleşecek olan yapı ile ilgili projelerin OSB’ye tasdiki ve yapı ruhsat tarihinden sonra da 2 yıl içerisinde de üretime geçme şartı ile alıcısını bulmuştu.

21 Ocak 2017 tarihinde Vakıf T.A.O ile Denizli Sanayi Odası arasında imzalanan protokol sonrasında 977 bin 264 metrekarelik bölüm de yatırımcılara metrekaresi 5$’dan satışa çıktı ve yatırımcılarını bekliyor.

Yatırımcıların ilgilerini canlandırmak ve büyük yatırımları çekmek için 2011’de çalışma başlatıp, bölgenin tüm imar planı baştan sona yenilendiğini belirten Keçeci, “En küçük parselin 25.000 metrekare olduğu bölgede 85 sanayi parseli bulunuyor. Bunlardan 84’ünün arsa tahsisi yapıldı. Tüm parseller yatırıma hazır durumda. Elektrik, su, telekomünikasyon hattı bağlantıları mevcut. Bölgede 14 km asfalt yol, 15 km içme su hattı, 13.5 km kanalizasyon hattı, 15 km yağmur suyu drenaj hattı, 27 km yeraltı gerilim elektrik hattı, 1000 abonelik yer altı telekomünikasyon şebekesi tamamlanmış durumda. Ayrıca, 120 MW güce sahip elektrik şebekesi, 2 adet sondaj kuyusu ve 2 adet 2.500 metre küplük su deposu da hazır durumda.” dedi.

Keçeci, “Devlet teşvikleri konusunda hep çok şanssız olan Denizli’de, Çardak Özdemir Sabancı OSB lojistik özellikleriyle, dezavandajları ortadan kaldıracak nitelikte. Havaalanına bitişik, hızlandırılmış tren hattının sınırından geçen, hem iç Anadolu, hem de Ege’ye bağlanan kara yolu ana artellerinde yer alan, Çardak Özdemir Sabancı OSB başka OSB’lerde bulunmayan avantajlara sahip durumda. Ayrıca, Çardak OSB’ye yatırım yapanlar hem bölgede köyden kente göçen niteliksiz işgücünden, hem de Pamukkale üniversitesinin yörede açtığı Meslek Yüksek Okulu nedeniyle oluşan nitelikli iş gücünden faydalanabilecekler. OSB’de arsa metrekare fiyatları diğer OSB’lere kıyasla çok uygun. Denizli Sanayi Odası bölgede iş ve aş yaratılması için fiyatı ucuz, altyapısı hazır, iş gücü imkanlı bir OSB’de yatırım alanını yatırımcılara sunuyor.” diye konuştu.