HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de terör örgütü PKK/KCK'ya üye oldukları iddiasıyla haklarında 5 ila 10 yıl arasında hapis istemiyle dava açılan 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezinde görülen duruşmaya, sanıklar ve avukatları katıldı.

Sanıklardan eski HDP Denizli İl Eş Başkanı Nisa Nur Erişmiş'in avukatı Evin Bartan Turhan, esas hakkındaki savunmasında, müvekkilinin 55 yaşında olduğunu, bu nedenle PKK'nın gençlik yapılanmasına üye olamayacağını ileri sürdü. 

Tutuksuz yargılanan sanık Erişmiş de savunmasında, örgüte yardım suçunu kabul etmedi.

Akademisyen olduğunu ve "Kürt sorunu" ile ilgili çalışma yaptığını, tabletinde bulunan ve suç delili olarak sayılan kitabın sadece kapak resminin bulunduğunu ileri süren Erişmiş, savunmasına şöyle devam etti:

"Sağlık yöneticisi olarak 657 sayılı yasaya tabi kamu kurumundan 1/4'ten emekliyim. Bakü Slavic Üniversitesi'nde Yunanca dilinde okutmanlık yaptım. Tabletimde bulunan resim dışında İngilizce, Rusça ve Yunanca genel olarak uluslararası basın yayın organlarında Kürt sorunu ile ilgili yayınlanmış belgeleri topladım. Bütün bu dokümanlar kendim yapmış olduğum Kürt sorunu ile ilgili bilimsel çalışmalardan ibarettir. 24 Aralık 2014'te HDP İl eş başkanı seçildim. İddianamede sarı, kırmızı ve yeşil renkleri örgütün kullandığı belirtilmiş. Bu renklerin PKK terör örgütü tarafından kullanılmış olması bizim de bu örgütün amacı doğrultusunda bu renkleri kullandığımız anlamına gelmez. Anadolu'da bu renkler tarihsel süreç içerisinde kullanılmış renklerdir." 
Mahkeme heyeti, sanık ve avukatların esas hakkındaki mütalaasını yapması için duruşmayı erteledi.

AA-DENİZLİ