HABERDENİZLİ.COM

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi: Günlerdir ülkemizin yüreğini yakan ve Denizli’mizi de etkisi altına alan Orman Yangınları ile ilgili olarak, Denizli’de hafta başından beri meydana gelen Orman Yangınlarındaki son durum şu şekildedir;

1-    02.8.2021 (Pazartesi) günü İlimiz Buldan İlçesi Türlübey mevkiinde çıkan Orman yangını tamamen kontrol altına alınmış, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir.

2-    03.8.2021 (Salı) günü Denizli’nin Tavas İlçesi Pınarlık mevkiinde çıkan Orman yangını tamamen kontrol altına alınmış, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir.

3-    04.8.2021 (Çarşamba) günü Denizli’nin Sarayköy İlçesi Yeşilyurt mevkiinde çıkan Orman yangını ekiplerin hızlı bir şekilde müdahalesi ile büyümeden söndürülmüştür.

4-    04.8.2021 (Çarşamba) Denizli’nin Tavas İlçesi Tekkeköy mevkiinde çıkan Orman yangını ekiplerin hızlı bir şekilde müdahalesi ile büyümeden söndürülmüştür.

5-    04.8.2021 (Çarşamba) Denizli’nin Buldan ilçesi Karaköy mevkiinde (Güney İlçesi sınırı) çıkan Orman yangını tamamen kontrol altına alınarak söndürülmüş, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir.

Valilik, “Halen Denizli sınırları içerisinde devam eden alevli bir yangın bulunmamakla birlikte, Devletimizin tüm imkanları seferber edilerek, necip halkımızın da üstün gayretleri ile Orman yangını meydana gelen alanlarda, soğutma çalışmaları ve gözetim faaliyetleri devam etmektedir.

Ayrıca, Orman Bölge Müdürlüğümüzün koordinesinde yangın söndürme helikopteri ile tüm alanlar havadan kontrol edilmektedir.

Denizli’de şuana kadar meydana gelen Orman yangınları sebebi ile etkilenen, maddi zarar gören ve boşaltılan yerleşim yeri bulunmamaktadır.

Bu vesileyle, Denizli’deki Orman yangınları ve diğer hususlar ile ilgili olarak sadece Valiliğimizden yapılan açıklamalara itibar edilmesini önemle rica ederiz. denildi.