Denizli Basın İlan Kurumu’nun (BİK) iki yıl önce şube açmasıyla birlikte ciddi bir ivme yakalayan Denizli’nin günlük gazeteleri, şimdi de el sıkışarak resmi ilan yayımlama hakkını 8’den 5’e düşürdü. Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) ve BİK’in koordinasyonuyla gerçekleşen birleşme çerçevesinde Gündem, Kulvar ve Meydan gazeteleri resmi ilan yayımlama hakkından feragat etti. Deha 20, Denizli, Gündem, Hizmet, Horoz, Kulvar, Meydan ve Olay gazetelerinin imtiyaz sahipleri, bir yandan artan maliyetleri karşılama ve diğer taraftan daha iyi içerikle daha geniş okuyucu kitlelerine ulaşabilmek için birleşme kararı aldı.
DGC Başkanı Önder Varol’un teklifi ile birleşme çalışmalarını başlatan BİK Denizli Şube Müdürü Halit Peltek, tarafları şube toplantı salonunda bir araya getirdi.
BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ve İlan Hizmetleri Müdürü Nail Duran’ın rehberlik ettiği birleşme toplantısında, imtiyaz sahipleri resmi ilan yayımlama hakkını 5’e düşürdü. BİK Denizli Şube Müdürü Halil Peltek, anlaşmayla birlikte 15 Haziran 2013 tarihi itibariyle günlük yayın periyoduna da son vereceklerini deklare eden Meydan, Kulvar ve Gündem gazetelerinin maddi kaybını karşılamayı ise, eskisi gibi yayınlarına devam edecek olan Deha 20, Denizli, Hizmet, Horoz ve Olay gazetelerinin üstlendiğini söyledi.