Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Ramazan ayında pide fiyatlarına zam olmayacağını söyledi. Denizli’de 300 gram Ramazan pidesinin 1,5 lira olacağını açıklayan Karadaban, Müslümanların büyük önem verdiği 11 ayın sultanı olan 'Ramazan' için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Karadaban, “Bilindiği gibi Ramazan ayı geldi ve kapımıza çattı. Sofralarımızda hiç eksik olmayan Ramazan pidesi için, yönetim kurulumuzun aldığı kararla geçen sene olan fiyatı bu yıl da devam etme kararı aldık. Halkımızın sofralarında eksik olmayan ekmeğine biz de katkıda bulunmak adına, 1,5 TL olan Ramazan pidesi halkımıza satışa sunulacak. Ayın zamanda fırıncı esnafımıza bu konuda bilgilendirme yaptık. Fırınlarımız da bize destek olacak” dedi.

Esnafların fiyata ilişkin itiraz edip etmediğine yönelik bir soruya ise Karadaban, “Esnaflar her zaman fiyatın yüksek olmasını ister. Önemli olan esnafımızın satabileceği, vatandaşlarımızın da alabileceği bir tutarı belirleyip, bu orantıda satış yapılmasıdır.  Bu oranı ayarlıyoruz” diye konuştu.

Bu yıl da askıda ekmek projesinin devam ettiğini vurgulayan Karadaban, durumu iyi olmayan vatandaşların bundan yararlanabileceğini kaydetti.