HABERDENİZLİ.COM

Kontrollü Sosyal Hayat sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM’ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, bazı illerde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor. Koronavirüse karşı mücadelede sosyal mesafe kuralıyla birlikte en önemli tedbir uygulamalarından biri olarak öne çıkan maske kullanımı, Türkiye’deki 13 ilde zorunlu hale getirildi.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ülkemizde bazı illerde sokağa çıkma yasağı uygulanırken bazı illerimizde de maskesiz çıkma yasağı getirildi. Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu illerimiz şu şekilde: Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla ve Uşak. Ayrıca Gaziantep, İzmir, Adana gibi kentlerde de insan yoğunluğunun oluştuğu bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı.

DENİZLİ’DE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?
Haber merkezimizin yetkililerden edindiği bilgilere göre, Merkez ilçe Pamukkale’de kaymakamlık maskesiz sokağa çıkma cezasını belirledi. İlçede maskesiz sokağa çıkan bir vatandaşa ilk seferde 800 TL ceza uygulanacak. Aynı kişinin durumu tekrarlaması halinde ceza 3 bin 100 TL’ye kadar ceza uygulanacak. Bir diğer merkez ilçe ola Merkezefendi’de de aynı cezaların uygulanması bekleniyor.