HABERDENİZLİ.COM

Denizli İzcilik Federasyonu Denizli İl Temsilciliği, Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK), Denizli Asil Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (DENİZLİ ASİL) ortak etkinlik düzenleyerek Kızılay’a kan bağışında bulundu. Etkinliğe Türkiye İzcilik Federasyonu Sağlık Kurulu Üyesi Sevim Çetinkaya da katıldı.

Etkinlikte konuşan İzcilik İl Temsilcisi Serhan Özyılmaz, “Pandemi sürecinde il temsilciliği olarak kulüplerimizle birlikte kan bağışına destek vermek için geldik. Şuanda liderlerimiz burada. Kızılay kan bağışına katkı vermek için buradayız. Kulüplerimiz bundan sonraki süreçte de desteklerine devam edecek” dedi.

DENDAK adına konuşan Bülent Çetinkaya ise, kendisinin bireysel olarak 20’den fazla kan bağışında bulunduğunu, dijital sistemde kayıtlı görünen 17 kan bağışı olduğunu söyleyerek vatandaşlara da sağlıklı bir yaşam için kan bağışı çağrısında bulundu.

Çetinkaya faaliyetin Kızılay ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında gerçekleşen bir protokol çerçevesinde gerçekleştiğini bildirerek; “Maksadımız Kızılay’ın yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ihtiyaç duyduğu kana bizim de katkılarımızın olmasıdır. Bir damla kan bir can demektir. Bu faaliyete katıldığımız için hepimiz mutluyuz, gururluyuz, güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

Denizli’de izciler kan bağışladı

Denizli’de izciler kan bağışladı