HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin en kalabalık cemaate sahip camilerinden biri olan Bayramyeri Camisi’ne bir yıl önce atanan genç imamı F.T.’nin kişisel facebook sayfasından yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu. Koronavirüs salgınıyla özellikle sosyal medyada ‘Diyanet Kapatılsın’ gibi başlıklarla sağlık personeli ve din personeli kıyaslamaları tartışmalarına katılan imam F.T. terbiye sınırlarını zorladı. Bir yıl önce Bayramyeri camisinde imam hatip olarak göreve başlayan imam F.T, din görevlilerini eleştirenlere “İmamlardan rahatsız olan güruh” diye hitap etti ve “Elbet önümüze geleceksiniz. O zaman pamuk yerine, rakı şişesi tıkacağız haberiniz olsun” diye paylaşım yaptı ve sonuna da kahkaha atan emoji koydu.

Devlet memuru bir imamın eleştirilere bu derece seviyesiz bir üslupla katılması ve defin ritüelleriyle bu denli dalga geçmesi tepkilere neden oldu. İmam F.T. tepkiler yükselince paylaşımını kaldırdı, ancak bu seviyesiz paylaşım sosyal medyada dolaşmaya devam ediyor.

MÜFTÜ AŞIK AÇIKLADI: “İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTIK”

İl Müftüsü Mehmet Aşık, imam F.T., hakkında idari soruşturma başlattıklarını söyledi, “Konuyu Valimiz Hasan Karahan ile paylaştım. Gerekli incelemeler yapılıp idari soruşturma yapılıyor. Konuyu yakından takip ediyoruz” dedi.

Denizli'de İmamının Paylaşımı Tepkilere Neden oldu

Kaynak: denizlihaber