Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde 'Elektronik Atık Olur Bir Gün Yaratık' sloganıyla gerçekleştirdiği e-atık projesi ödül töreni yapıldı. Honaz Belediyesi ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla yürütülen projede dereceye girenler ödüllerini aldı.

Denizli Organize Sanayi toplantı salonundaki programda konuşan ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz, çevrenin sevgi dili ve pozitif eylemlerle geliştiğine dikkat çekti. Denizli’nin gençlerinin başlattıkları çevre koruma ve bilinçlendirme hareketinin başarıyla sonuçlandırıldığını kaydeden Yorulmaz,’ Gençlerimiz işletmeleri tek tek dolaşarak sorumluluklarını hatırlatmışlar, çevreye duyarlılık mesajı vermişler, desteklerini istemişler, takdirlerini kazanmışlardır. Gençlerimizi kutluyor ve teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.

Çevre kirliliğindeki artışın sürdüğünü anlatan Yorulmaz,’İnsan basit bir tüketim makinesi, yiyip içen basit bir metabolizma değil, düşünen, hisseden, kavrayan, sorgulayan, yaptıklarından sorumlu tutulan muhteşem bir varlıktır. Bu mükemmellik ona çevresiyle uyum içerisinde yaşama ödevi ve sorumluluğu yükler. Bu gençlerde bu sorumluluğu görüyor, bu vesileyle bütün gençleri bu sorumluluğu taşımaya davet ediyorum’ mesajı verdi.

Daha sonra mikrofona gelen ÇEKÜD Bölge Temsilcisi Hakan Nizamoğulları ," Projemizle e-atıklara dikkat çekmek istedik. Tekstil ağırlıklı üretim yapan işletmelerimizle çevre projeleri geliştirmemiz gerekiyor. Çevreci ürünler talep eden, yurt dışı pazarlarda üretim süreçlerimizi çevre ile dost proses ve sistemlere dönüştürmeliyiz. ÇEKÜD, kurumsal alt yapısı ile çözüm odaklı proje ortağınız olmaya hazırdır’ dedi.

Konuşmaların ardından en çok atık vererek projeye destek olan ilk üç firmaya plaket takdim edildi. Diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür sertifikası verilirken, Projede çalışan öğrenciler madalya ile ödüllendirildi.

Projede dereceye giren firmalar :


Birinci GAMATEKS


İkinci ATA TEKSTİL

Üçüncü BAHAR TEKSTİL


Ayrıca Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İl Özel İdaresi 75. yıl Teknik Meslek Lisesi, Çiçek Buris Tekstil, Ege Teknik, Uğurlu Tekstil, Özel Ege Hastanesi ve Polen Bilgisayara da projeye desteklerinden dolayı teşekkür sertifikası takdim edildi.

Programın sonunda bir de müjde verildi. Buna göre sonbaharda Honaz’ın ağaçlandırma sahasında 1000 adet fıstık çamı fidanının dikilerek E-Atık Ormanı oluşturulacak.

Daha sonra ödül alan GAMATEKS firmasına teşekkür ve inceleme gezisi düzenlendi. Fabrika Müdürü Hüseyin Ulubaş ve Ar-Ge, Ür-ge ve projeler sorumlusu Ozan Parer ile "Yeşil Üretim için Plan A" projesi konusunda bilgi alan Süleyman Yorulmaz, yüzde 30 tasarruf sağlayan ve daha az atık veren sistemi yerinde inceleyerek yetkilileri tebrik etti.

Öte yandan ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz, Denizli Horoz Radyo Gözlem Programına katıldı ve Gazeteci Yazar Sedat Kaya'nın sorularını cevapladı. Yorulmaz, çevre konularının sosyal sorumluluk projeleri içindeki payının artırılması gerektiğine vurgu yaparak, çevre bilincinin artırılması için yapılması gerekenleri örneklerle açıkladı.

Yorulmaz ayrıca ÇEKÜD’ün ‘Sofrada Sıfır Artık’ kampanyasına yiyecek artıklarının değerlendirilmesi projesi ile destek veren Servergazi Kız Meslek Lisesi Okul yönetimine de teşekkür belgesini takdim etti. Denizli İl Temsilcisi Hakan Nizamoğulları ve yiyecek bölümü öğretmenlerinden proje hakkında bilgi alan Yorulmaz, mutfak ve sofradaki atıklardan oluşacak organik gübrelerin bulunduğu bahçede incelemelerde bulundu.

Pamukkale TV
Farklı Görüş programına da konuk olan Süleyman Yorulmaz, Denizli e-atık projesine olan ilgiyi ve gezi parkı olaylarını değerlendirildi.