HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy ilçesi Aşağı Mahallede bakkal işletmecisi Baki Sazak, yaklaşık bir yıl önce iş yerinde para buldu. Kendisine ait olmadığını anladığı paranın sahibi çıkmayınca kasasına da koymadı. Bir kutu hazırladı ve bulduğu paraları kutunun içinde biriktirmeye başladı.  Bu durumu kendisine prensip edinen Sazak, eğer iş yerinin içerisindeki para, kasanın kendisinden tarafındaysa kasaya, yok eğer müşterilerin olduğu bölümdeyse bu kutuya koymaya devam etti. Bulunan tüm paralar 3 gün boyunca kasanın kenarında bekletiliyor. Eğer sahibi çıkmaz ise ondan sonra biriktirdiği paraların olduğu bu kutuya koyuyor.

OKULLARA TEMİZLİK MAZLEMESİ ALINDI

Bu şekilde fazlaca para biriktiğini fark eden Sazak, bu paralar ile ne yapacağını düşünürken, kendisine gelen bir öneriyi değerlendirmek istedi. Büfesinin bulunduğu sokaktaki Sakarya İlk Öğretim Okuluna giderek okul için ne yapabileceğini sordu. Okulun temizlik malzemesi ihtiyacı olduğunu öğrenince tüm para ile okulun temizlik malzemesi ihtiyacını karşıladı.

MAHALLELİ PARA ÜSTÜNÜDE BIRAKMAYA BAŞLADI

Bu olayın duyulmasının ardından artık sadece Sazak değil,  mahallede oturan vatandaşlarda yolda buldukları paraları veya para üstlerini bu kutuya atmaya başlayınca daha çok para birikmeye başladığını  ifade eden Sazak ise durumu şöyle anlattı “Biz ilk yardımı yapınca müşterilerimizde bunu duymuş, ardından onlarda buldukları paraları getirip vermeye başladı. Çocuklar bile parkta para bulunca harcamak yerine getirip kutuya atıyorlar. Tabi meblağ biraz fazlaysa üç gün bekliyoruz sahibi çıkmaz ise kutuya koyuyoruz. Şuana kadar 1 yılda Sakarya İlköğretim Okuluna, Cumhuriyet İlköğretim Okuluna ve Kuyucak’ta bir İlköğretim okulunun temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşıladık” dedi.

MART AYINDA YEMEK VERECEĞİZ

Kutuda paralarının sürekli biriktiğini ifade eden Sazak, “Şuan yine hatırı sayılır bir miktarımız birikti, mahallelimizin de biraz katkısı ile Mart sonunda sokağımızda herkese yemek hayrı yapmayı düşünüyoruz. Bu dayanışmayı başlattığım için çok mutluyum. Bu dayanışmaya mahalle halkımızın destek vermesinden dolayı ise çok daha fazla mutluyum” dedi.

Denizli'de Bir Bakkaldan Örnek Davranış

Kaynak: Sarayköy.com.tr