Denizli’de, FETÖ/PDY’nin finans ayağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen ikinci dalga operasyonunda gözaltına alındıktan sonra haklarında terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne finansal destek sağlamak suçlarında dava açılan 145 sanığın ilk duruşması başladı. Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezinde kurulan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, 87’si tutuklu, 42’si firar, 16 tutuksuz toplam 145 sanık iş adamı yargılanıyor.

Sanıkların kimlik tespiti ile başlayan davada, sanıklar hakkında, FETÖ/PDY’ye üye olmak, örgüte finans sağlamak, örgütün gizli haberleşme programı ‘Bylock’ programını kullanmak, kanun hükmünde kararnamelerle kapatılan derneklere üye olup yönetimlerinde yer almak, gibi suçlardan yargılanan sanıklar hakkında 7.5 ile 15 yıl hapis cezası isteniyor.
Sanıkların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen 1 dolarların, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen tarafından ‘bereket ve işlerin iyi gitmesi’ amacıyla okunarak gönderildiği iddianamede belirtildi.