Haberdenizli.com

Meteoroloji tarafından geçen hafta sonunda Balkanlar’dan gelen yağışlı ve soğuk hava dalgasının etkili olacağı iller arasında gösterilen ve özellikle Salı günü için uyarının yapıldığı Denizli’de sabah saatlerinde yumuşak bir havayla uyanan şehir, akşam saatlerinde dondurucu ve yağmurlu soğukla karşılaştı.

Sağanak yağmurun etkili olduğu şehirde akşamın ilk ışıklarından itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Çameli, Acıpayam, Serinhisar, Tavas, Çal, Baklan, Bekilli, Çivril, Honaz, Çardak, Bozkurt ve Güney’de etkili olan kar yağışı il merkezinde ise Bağbaşı ve Üçler kesiminden çok etkili olmak üzere etkisini hissettirdi.

Sabah dondurucu bir soğukla uyanan Denizli’de bugün ise hava yine soğuk geçecek. Yarın akşam saatlerine kadar Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisinde olacak olan bölgede, bugün karla karışık yağmur bekleniyor. Bölgede üretim yapan çiftçiler için orta kuvvette zirai don uyarısı yapıldı.

Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü açık bir havanın tahmin edildiği Denizli’de Pazar günü yeniden yağışlı hava etkili olacak.