Maliye'ye borcu olanlar için yapılandırma imkanından yararlanarak borçlarını taksitlere böldüren mükellefler için ilk taksit bugün son bulacak. Fakat işini son güne bırakanlar için Vergi Dairelerinde borç ödemek neredeyse imkansız. Borcunu ödeyebilenler veya sabahtan sıra alanlar şanslı son ana bırakanların ise yapılandırmalarının ilk taksidini ödemelere neredeyse imkansız.

Yapılandırılan borçların bir takvim yılı içinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma hakkı kaybedilecek. Başka bir deyişle iki taksiti art arda ödemeyenin yapılandırma hakkı son bulacak. Yeniden yapılandırma kapsamında yapılandırılan toplam tutarın, 77 milyar 602 milyon 570 bin 915 lira olduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Gelir İdaresi Başkanlığı Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı'na yapılandırmasının ilk taksidini ödemek için giden vatandaşlar aldıkları sıranın yanma ihtimalinin zorluğu karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar. Saat 16.30'da borcunu ödemek için vergi dairesine giden vatandaş 814 numaralı sırayı aldığını belirtti. Görevliye sorduğunda tabelada yanan 830'lardaki sıranın 2 bine kadar gideceği daha sonra sıfırdan başlayacağı söylendi. Görevlilerin ifadesine göre bugün saat 23.00'e kadar vezneler çalışacak.

İnternetten ödemenin yapılamadığı, sistemin sürekli arıza yapması nedeniyle borçlarını ödemek isteyen vatandaşlar sürenin bir sonraki güne uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor.