DENİZLİ (CİHAN)- Kimse Yok Mu Derneği’nin Somali’deki açlık felaketi için başlattığı yardım kampanyasında, Denizli şubesi tarafından 201 bin 194 lira toplanarak gönderildi. Kimse Yok Mu Denizli Şubesi'nin düzenlediği 2. Kardeş Aile Buluşması, Çağlayan Cartering'deki iftar yemeğiyle yapıldı. İftara AK Parti Milletvekili Nurcan Dalbudak, Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkanı Osman Zolan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Kimse Yok Mu Şube Başkanı Fahrettin Aytuğ, Şube Müdürü Mehmet Tulunay, 20 kardeş aile ve 200'ü aşkın gönüllü katıldı. Protokol üyelerinin her biri bir kardeş aileyle aynı masada oturarak sohbet etti.
Şube Başkanı Aytuğ, yemekten sonra yaptığı konuşmada, “Kardeş, en zor zamanda yetişendir”' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, Denizli'de 20 ailenin kardeşlerine ulaştığını ve bu sayının gün geçtikçe artığını ifade etti. Aytuğ, “Bu, gönüllülük esasıdır. Ülke, dil, din, ırk gözetmeksizin bütün insanlığı kapsayan bu proje, maddi durumu belirli bir düzeyin üzerindeki varlıklı ailelerle ihtiyaç sahibi aileleri buluşturarak kardeşlik hukukuna dayanan bir dayanışmaya vesile olmak üzere derneğimiz tarafında başlatılmıştır.” dedi. Şube Müdürü Tulunay ise Kimse Yok Mu Derneği’nin dünya ve Türkiye genelinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tulunay, Somali için başlattıkları yardım kampanyasında vatandaşların, şubeleri aracılığıyla 201 bin 194 lirayla destek sağladığını açıkladı.
Başkan Zolan da hayatın gelip geçici olduğunu belirterek, “Hayatımız gelip geçiyor. ''Bizim ulaşamadığımız insanlara onlar ulaşıyor. Kurulduğu yıldan bu yana hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturuyorlar. Allah, Kimse Yok Mu Derneği çalışanlarından ve yardım edenlerden razı olsun.” şeklinde konuştu. Kardeş aile iftarına katılmanın önemli ve önemsendiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Milletvekili Dalbudak ise, ''Biz üzerimize düşeni yapacağımızı söylüyoruz. Kardeş aile sayımızın, Türkiye genelinde ve Denizli'de artmasını diliyoruz.” dedi. Vali Erkmen de kardeş ailenin takdir edilmesi, alkışlanması ve destek verilmesi gereken bir proje olduğunu vurguladı. Erkmen, “Derneğimizin gerek ilimizde gerek Türkiye genelinde yapmış olduğu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizi diğer milletlerden ayıran çok önemli bir özelliğimiz, toplumsal dayanışmamızdır. Biz ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak, toplumsal dayanışmamız ne kadar sık olursa diğer ülkelerden farklı oluruz. Arkadaşlarımızın öncülük ettiği çok güzel ve hayırlı bir proje de Afrika'daki kardeşlerimize yapılan yardımlardır. Bu kampanyaya Denizli kamuoyunun da katılmasını ve gereken desteği verilmesini gönülden arzu ettiğimizi ve desteklediğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN