Denizli Valiliği, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programında yer alan ‘Engelli Bireylerin Konaklama ve Yeme İçme Sektörlerine Erişimi’ isimli Yenilik Transferi Projesi’ni başlattı. 
Toplam bütçesi 326 bin Euro olan ve iki yıl sürecek projenin Denizli’de son yılların en büyük projelerinden biri olma özelliğini taşıdığı belirtilirken, 4 farklı ülkeden 7 ortaklı projede Avrupa ülkelerinden eğitim, rehabilitasyon ve danışmanlık kuruluşlarından ortaklar yer alıyor. 
Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarafından kabul edilen proje ortağı kurum temsilcileri, Denizli’deki engelli bireylere yönelik hizmetler, halk eğitim kursları, sertifikalandırma sistemi ve mesleki yeterlilikler hakkında bilgilendirildiler. Denizli genelindeki okullardaki fiziksel engelli öğrenci, öğretmen ve personel sayılarını öğrenen kurum temsilcileri kaynaştırma eğitimi hakkında da sorularına cevap buldular.
Proje Koordinatörü Hakan Kurt, projenin engelliler için önemine değinerek, "Proje ile fiziksel engelli bireylerin erişilebilirliklerini artırmaya yönelik eğitim ve mesleki yeterlilik müfredatı geliştirilecek, eğitimcilere yönelik pilot eğitim materyalleri tasarlanacak, zaman ve mekandan bağımsız internet tabanlı danışmanlık materyalleri geliştirilecektir. Denizli Valiliği paydaşları ile birlikte ilk etapta turizm sektöründe konaklama,yeme ve içme tesislerinde engellilerin ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik anket çalışmaları yapacak. Ardından ihtiyaçların analizi ve bu ihtiyaçların giderilmesine yönelik eğitim programı hazırlanacak. Son aşamada da bu programların uygulanarak iş dünyasında eğitimlerin sağlanmasıyla ülke çapında örnek alınacak bir çalışma yürütülecektir" diye konuştu.
Proje paydaşlarını Valilik toplantı salonunda kabul eden Vali Abdülkadir Demir ise, sadece Denizli için değil tüm turizm sektörü için çok örnek bir projeye Denizli olarak ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Vali Demir, "Projenin başlangıcı Denizli’den geliyor. Özellikle engelli bireylerin konaklama ve yeme içme sektörlerini erişimiyle ilgili özellikle bu sektörde çalışanların, hizmet verenlerin engellilere bu erişimi sağlamada göstereceği kolaylığı gerçekleştirecek bir proje. Dolayısıyla projenin Bulgaristan, Belçika ve Polonya’da değişik kurumlarda ortakları var. Euro 2008 Avrupa Şampiyonası'nda, Polonya’da uygulanan bir proje var. Engellilerin bu turnuva süresince yararlandıkları, hizmet aldıkları yerlerde Avrupa Birliği projesi uygulanmış. Dolayısıyla burada başarılı bulunan bu proje şu anda yenilikçi bir şekilde Türkiye'ye getiriliyor. İlk defada Denizli'de uygulanıyor. Artık turizm sektöründe çalışan özellikle engellilerin hizmet alımlarıyla ilgili kolaylığı sağlamış olacaklar" dedi.