HABERDENİZLİ.COM

Emniyet teşkilatı için asıl önemli olanın sokakların huzuru, insanların huzuru, mutluluğu olduğunu dile getiren Demir, şöyle dedi: "Asli görevimiz de bu. Bugünkü toplantımızda bununla alakalı. Emniyet teşkilatının işlev itibarıyla hukukun tesisi anlamında farklı sorumlulukları var. Onların en temeli huzuru sağlamak. Huzuru sağlarken de bir başka önemli yönü daha var. Bir de huzuru yaymak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu ikincisi tali, indirekt olarak gözükür. Bu yaptığımız iş de huzuru sağlamanın ötesinde huzuru yaymanın küçük bir örneği. Hiçbir zirve tabanın desteği olmadan ayakta kalmayı sürdüremez. Onun için biz de buralarda vilayetin güvenliğinden sorumu kişiler olarak vatandaşla, insanlarla, STK'larla, toplumun değişik bireyleriyle bir arada olmak gibi asli bir görevimiz var. Sokakların huzuru deyince bu iş sadece kuru lafla değil de icraatla olması gerekiyor."

Denizli'nin 19 ilçesinin tamamında bir huzur adası oluşturmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Demir, "Bunu yaparken 2 bin 600-2 bin 700 civarında personelimiz gece gündüz sizlerin huzuru için çalışıyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye'de 81 vilayetin içerisinde en huzurlu illerden, hatta ilk başta gelen illerden birisi diye düşünüyorum. Çünkü teknik verilere, istatistiklere bakıldığı zaman bunu rahatlıkla görmek mümkün. Bu sadece emniyet teşkilatının başarısı değil, sizlerin de başarısı, halkın da başarısı, STK'ların başarısı, örgütlü toplum olmanın da indirekt olarak bir çıktısıdır. Çünkü demokrasilerin güçlü ve düzeyli olması, örgütlü toplum olmanın da bir tezahürüdür." diye konuştu.

Denizli'nin asayişi ile, çocuk suçları ile mücadelede, narkotik suçlarla mücadelede başarılı bir karneye sahip olduğunu, "Arkadaşlarımızın özellikle uyuşturucu ile mücadelede amansız bir gayreti var, geceli gündüzlü denetimdeler. Hemen hemen her gün onların ensesindeyiz. Bu herhalde insanlık tarihinin en büyük sıkıntılarından birisi. Denizli'de bu bağlamda sorun kelimesini ifade edebileceğimiz hiçbir durum yok." dedi.

Denizli'de yabancılar konusuna değinen Demir, "Denizli'de yaklaşık olarak söylüyorum, 12 bin civarında Suriyeli, 20 bin civarında totalde yabancı var. Bunların içerisinde 4 bin civarında da İranlı var. Burada yabancıların karıştığı olaylar olarak bakıldığı zaman da bir gerçeği ifade etmek lazım. Oranlar onların sanık-şüpheli pozisyondaki hukuki statüleri, yüzde 30 durumunda. Yüzde 70 oranında da mağdur durumda. Onun da altını çizelim. Zaman zaman işte şu an genel olarak bakıldığı zaman bir-iki münferit hadise olmakla beraber geneli çok güzel. Burada emniyet teşkilatının payı çok büyük. Bunların yaşadığı mahallelerde geceli gündüzlü çok ciddi çalışma yürütüyorlar. Ayrıca muhtarlara da teşekkür ediyorum. Çünkü bizimle olan iletişimleri çok üst düzeyde." ifadelerine yer verdi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Denizli Temsilcisi Aysel Harktı, Denizli Manavlar ve Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Denizli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Köksal Semerci, Denizli Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul, Denizli Kahveciler ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Demirci, Denizli Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Erol Tüzen, Denizli Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Osman Üçgül'ün katıldığı toplantıda üniversite öğrencileri ile kampüs çevresindeki esnaf da iştirak etti.