HABERDENİZLİ.COM

Tatbikatın senaryosuna göre,04 Mayıs 2017 saat 06.32 de Denizli ili, Babadağ fay zonu merkezli 5,7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, Denizli Merkezi, Sarayköy, Babadağ, Çameli, Honaz ve Acıpayam ilçeleri depremden etkilenmiştir.

Tatbikat, Denizli Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin koordinesinde, il genelinde 7 farklı bölgede icra edilmiş olup, AFAD, İtfaiye, UMKE, 112 ve TRAC Denizli Şubesi ekiplerinin müşterek çalışması ile deprem, yangın, trafik kazası, dağ kazası ve KBRN olaylarına fiilen müdahale edilmiştir.

Denizli Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezinde TAMP operasyon hizmet grupları toplanarak saha operasyonlarını eş zamanlı koordine etmiş ve müdahale gücünün etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamıştır.

Tatbikata; Denizli AFAD İl Müdürlüğü tam kadrosu ile katılım sağlamış olup ayrıca  Denizli İl Sağlık Müdürlüğü personeli, UMKE ekipleri, 112 ekipleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli ve ekipleri, Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü personeli ve ekipleri ve TRAC(Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) Denizli Şubesi gönüllüleri fiili olarak katılım sağlamıştır.