HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "yaya öncelikli trafik" yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya başlatıldı.

Etkin bir farkındalık sağlanması için 6 Şubat 2019 Çarşamba (bugün) 12.00 - 12.30 saatleri arasında 81 İlde eş zamanlı olarak devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek amacıyla etkinlik düzenledi.

Denizli'de ise bugün bu etkinlik kapsamında Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'in katılımı ile Lise Caddesi üzerinde bulunan 100. Yıl Mehmetçik Ortaokulunda bugün saat 12.00 - 12.30 arasında "yaya öncelikli trafik" algısı oluşturmaya yönelik farkındalık faaliyeti düzendi.

Okuldan çıkan öğrenciler yaya geçidine giderek karşıdan karşıya geçti. Karşıdan karşıya geçen öğrencilerle birlikte Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile sürücülere emniyet kemerini taktığı için ve yayalara yol verdikleri için teşekkür etti.

Öğrenciler daha sonra vali ve emniyet müdürüyle sürücülerin bilinçlenmesi için şoförlere bröşür dağıttı.

Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, "Denizli'de ve 81 ilde bu uygulamayı eş zamanlı gerçekleştiriyoruz. İnşallah yayalarımıza karşı şoförler daha da çok bilinçlenecek. Etkinliğin amacı gibi 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın ve 'Yaya Öncelikli Trafik" dedi.