HABERDENİZLİ.COM / ÖZEL HABER

Denizli BMW Club Başkanı Hüseyin Çomak ve grup üyeleri, Down Cafe, Huzur Evini ve çocuk esirgeme kurumu ziyaretlerinin ardından hafta sonunu fırsat bilerek Denizli’nin Merkezefendi İlçesinde trafiğe kapalı yolda ‘Drag yarışı’ yaptılar. Drag yarışında 20 BMW birbirleriyle dostluk için yarıştı. Denizli BMW Club başkanı ve üyeleri drag yarış yolu olmaması ve heryerde drag yapamamalarına tepki gösterdi.

Konuşmalarına Denizli’de drag yolunun çok büyük bir eksiklik olmasına değinen Denizli BMW Club Başkanı Hüseyin Çomak, “Denizli BMW Club olarak her hafta bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Etkinliklerimiz sadece yarışlar üzerine deil geçtiğimiz haftalarda Denizli Down Cafe’ye ziyaret ettik ve Down Sendromlu çocuklarla bir araya geldik. Huzur evlerine dedelerimizin ninelerimizin ellerini öpmeye gittik. Bir çok duyarlı faaliyetleri elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Etkinliklerimizden en çok sıkıntı çektiğimiz ise Denizli’de drag yolunun olmamasıdır. Drag, 1/4 mil yani 402 metre uzunluğunda bir parkurdur. Kura ile eşleşen iki otomobil aynı anda başlayarak düz asfalt bir zeminde parkuru en kısa zamanda bitirmesi prensibine dayalı bir yarış tarzıdır. Ama Denizli’de bu büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum ve Denizli için büyük kayıp, Denizli’de drag yarış pisti olsa çevre illerden ve ilçelerden eminim onlarca otomobil hem yarışmış olacak hem tanışmış olacak ve hemde Denizli’yi gezmiş olacaklar onun için drag yolu hem bizim için hem Denizli için çok önemli" dedi.

Çomak, “ drag pistimiz olmadığı için yarışları genellikle trafiğe kapalı yollarda yapıyoruz. Kimseye ne zarar nede gürültü yapmadan yarışımızı yapmaya çabalıyoruz. İnşallah drag yolumuz yapılırsa trafiğe kapalı alanlarda yarış yapmaktan kurtulacağız “ ifadelerini kullandı.

Zekican Şenkaya