Vatan Partisi referandum çalışmalarına Denizli Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda dün yaptığı basın açıklaması ile başladı. Açıklama esnasında kullanılan ve referandum süresince durması planlanan “Teröre Karşı Birlik, Başkanlık Sistemi’ne Hayır” masasına ait pankarta sabah saatlerinde, sivil giyimli iki kişi tarafından indirilmeye çalışıldığı ileri sürüldü,

Pankartı indirmeye çalışan kişilere Öncü Gençlik üyelerinin engel olduğunu söyleyen Vatan Partisi İl Sekreteri Mehmet Çobanoğlu, “Sivil giyinimli iki kişinin kaçarken bindikleri arabanın zabıta arabası olması ve peşinden bir sivil polis ekip arabasının takip etmesi dikkat çekti.

Emniyet yetkilileri olaydan haberdar olmadıklarını ve olayı takip edeceklerini bildirdiler” dedi. Çobanoğlu “Bu sabah saatlerinde yaşanılan olayı doğru bulmuyoruz. Milli birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde; tüm yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Referandum döneminde bu tür girişimler milletimizi böler, kutuplaştırır. Türkiye’nin kutuplaşmaya değil, birliğe ve bütünlüğe ihtiyacı vardır. Keza saldırılan pankartımız milletimizi bölmeyi amaçlamıyor, birleştiriyor. Buradan Denizli’deki tüm partilere ve yetkililere sesleniyoruz; referandum sürecinde milli birliğe zarar verici tüm davranışlardan uzak durmalarını öneriyoruz” diye konuştu.