HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de bir kaç gündür artan hava sıcaklıkları olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Denizli'nin Buldan İlçesi'nde hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkmasıyla Denizli- İzmir Karayolu'nda asfaltın bir bölümünde erime yaşandı ve sürücülere zor anlar yaşatmaya devam ettiği belirtildi.

Buldan girişinden itibaren İzmir yönüne doğru 2 kilomotremik alanda asfalt eridi. İlçe merkezinde de yer yer asfaltın eridiği gözlendi. Yaşanan aşırı sıcaklar sebebiyle asfalt üzerinde yürümekte güçlük yaşanırken, ayakkabıların ve terliklerin eriyen asfalta yapıştığı da görüldü.

Buldan Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gülbay, "Denizli - İzmir Karayolu'nun aşırı sıcaklar nedeniyle eridi ve tehlikeye yol açtıyor. Eriyen asfaltla ilgii yetkilileri çözüm üretmeye davet ediyorum. Denizli- İzmir Karayolu'ndaki asfalt, aşırı sıcaklardan dolayı eriyor. İlçe merkezimizde de bu sıkıntı mevcut. Temmuz ayının 21'i ile 23'ü arasında ilçemizde festival düzenleyeceğiz. Bu yolu 200 bin kişi kullanacak. Biz yetkililerden bu sorunu çözmesini bekliyoruz. Elimizdeki cüzi iş makineleriyle yolları kumlamaya çalışıyoruz. Karayollarının, Büyükşehir Belediyesi'nin ve diğer bütün kurumların katkılarını bekliyoruz. Şimdiye kadar eriyen asfalt yüzünden 3 maddi hasarlı kaza yaşandı. Burada bir ölümlü kaza olursa bunun vicdani sorumluluğu altından kalamayız. Bütün yetkililer bu konuda elinden ne geliyorsa katkısını bekliyoruz. Yolun bir an önce yapılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.