HABERDENİZLİ.COM

Denizli Güvercin Yetiştiricileri Derneği tarafından her yılın Ekim ve Kasım ayında iki mahalle arasında yapılan ‘10’uncu Dostluk için Güvercin Salımı’ etkinliği yoğun katılım ile Dokuzkavaklar Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan güvercin yetiştiricileri, sabah saatlerinde bir araya geldi. Güvercinlerini getiren dernek üyeleri, beyaz güvercinleri iki mahalle arasında dostluğun gelişmesi amacıyla gökyüzüne bıraktı. Güvercinlerin uçuşu havada renkli görüntülere sahne olurken, salımın ardından yetiştiriciler, güvercinleri cep telefonları ile çekti. 

Bu etkinliği her sene yaptıklarını belirten güvercin yetiştiricisi Nazım Çakmak, “Ben Fatih Mahallesi'nden geliyorum, yaklaşık 10 senedir Dokuzkavaklar Mahallesi'ndeki arkadaşlarla karşılıklı, dolapçı atışı yapıyoruz. Bu sene katılım daha çok oldu. Birlik ve beraberlik için attık, bunun için mutluyuz” dedi.

Fatih Mahallesi'nden gelen yetiştirici Musa Gümüş ise derneğin katkılarıyla etkinliğe katılımın arttığını ve iki mahalle arasında dostluk ve birliğin gelişmesi için yapıldığını söyledi. 
Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve iki mahalle arasındaki dostluk ve kardeşliği pekiştirme amacı taşıdıklarını dile getiren Denizli Güvercin Yetiştiricileri Dernek Başkanı Sırrı Yıldırım da, “Denizli Güvercin Yetiştiricileri olarak, bu sene Fatih ve Dokuzkavaklar mahallelerindeki 10’uncu dolapçı salımını gerçekleştirdik. Bu yarıştan bir iddiamız yok. Biz tamamen dostluk, kardeşlik ve barış için bu güvercinlerimizi salıyoruz. Bizlere bakan genç yetiştirici kardeşlerimize örnek olmak için yapıyoruz. Genç kardeşlerimiz kötü alışkanlıklardan, uyuşturucu, madde bağımlılığından, alkol gibi bağımlılıklarından uzak kalsınlar diye bu tarz etkinlikler yapıyoruz. Hem gençlerimizin geleceğine en iyi şekilde yön vermek, hem de dolapçı, tokur, azman gibi Denizli’nin yerel ırklarına sahip çıkmaya çalışıyoruz” diye konuştu.