Denizli'de Bayramyeri Kaleiçi Ahi Sinan çarşısında küçük dükkanında 35 yıldır halı tamirciliği yapan Abbas Ayhan, zamanla yıpranan halıların ömrünün uzamasını sağlıyor. Temel, her gün eline aldığı iğne ile halıların kilimlerin saçaklarını yeniliyor, delik olan ve yırtılan yeri iple ilmek ilmek onarıyor. Usta ellerde yeniden hayat bulan halı ve kilimlerin tamiratı aylarca sürebiliyor.

35 Yıldır Bu İşi Yapıyor

Zarafetiyle göz kamaştıran eskimiş tarihi halı ve kilimler Abbas Ayhan, ustanın maharetli ellerinde yeniden hayat bulurken bu halı ve kilimlere daha çok yabancılar rağbet gösterdiğini söyledi. İnternet üzerinden satış yaptığının altını çizen Ayhan, Denizli’de kültür turizm yaygınlaşması gerektiği ve bu halı ve kilimlerin buralarda sergilenmesi gerektiğini söyledi. Ayhan, “Bunun içinde Denizli merkezin cazip bir yer olması gerekiyor. Merkeze çok fazla turist geldiğini göremiyoruz. Denizli kültürünün tanıtıldığı mekanlar açılabilir. Her ilçenin kendine özgü ürünleri var ve bu ürünler bu mekanlarda sergilenebilir” diye konuştu.

Denizli'de 35 Yıldır Bu İşi Yapıyor

YURTDIŞINDAN SİPARİŞ GELİYOR

Avustralya, Brezilya, Amerika, İspanya ve Fransa’dan siparişler geldiğinden söz eden Yıldırım, “ Oralara 40 parça Patchwork Halı ve Kilim gönderiyoruz. Türkiye’de ise İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden siparişler geliyor. İlerleyen zamanlarda ilgi artabilir” dedi.